BOK: «… noen ganger tenker jeg at jeg gjerne skulle hatt litt færre lidelser nå, selv om det skulle innebære mindre salighet i himmelen,» drister den unge Julia Scheeres seg til å tenke. Hun, de fundamentalistiske kalvinistforeldrene hennes og hennes to svarte adoptivbrødre (den eldste flykter stadig hjemmefra og havner snart i ungdomsfengsel, men har rukket å dirke opp låsen til sin yngre adoptivsøsters soverom nattestid før dét) har nylig flyttet til «Jesusland» i Indiana – det amerikanske Midtvesten.
Tung lesning
Det første som møtte henne var mobbingen og avskyen hun er vant til: Å ta skolebussen sammen med en svart bror er å be om trøbbel. Hjemme ber foreldrene henne vende det andre kinnet til, selv om de voksne i familien selv ser seg nødt til – i Guds navn – å overvåke barna kontinuerlig og å slå dem både fysisk og psykisk dersom de skulle være uenige med foreldrene i noe. Så lite skal til at Julias brødre rett som det er må ut i låven – så ille blir det at faren til slutt brekker armen på broren David. «Jesusland» er tidvis tung lesning – ikke fordi boka er dårlig, den har tvert imot mange kvaliteter, men fordi det begås så grusomme handlinger i Jesu navn at det på det verste er nærmest fysisk vondt å høre om det. I familien Scheeres må barna lide på det groveste under at all kjærlighet brukes opp på Gud og alle penger på misjonærer.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger