SKUFFET : Musiker Conor Oberst kjemper mot den nye innvandrerloven. Foto: Promobilde fra plateselskapet
SKUFFET : Musiker Conor Oberst kjemper mot den nye innvandrerloven. Foto: Promobilde fra plateselskapetVis mer

I harnisk over ny innvandringslov

Indiehelten Conor Oberst (30) gjenforener gamlebandet i kampen for inkludering.

|||(Dagbladet): Den Nebraska-fødte musikeren Conor Oberst, best kjent fra folkrock-bandet Bright Eyes, reagerer kraftig når den
lille byen Fremont i hjemstaten hans nå går i Arizonas fotspor.

Oberst har vært en aktiv motstander av Arizonas nye innvandringslov, og deltar i The Sound Strike - en rekke artisters boikotting av Arizona som konsertarena.

Trist og flau The Sound Strike har engasjert artister og band som Maroon 5, Nine Inch Nails og Gogol Bordello.

Omaha World-Herald skriver at i Fremont - en by med rundt 25.000 innbyggere, stemte 57 mot 43 prosent i favør for å begrense ulovlige innvandreres tilgang på bolig og arbeid, ved å straffe arbeidsgivere og huseiere som leier ut til dem.

Oberst, som selv kommer fra Omaha like øst for Fremont skrev nylig et åpent brev til konsertarrangør Charlie Levy i Arizona der han blant annet uttalte om Fremont:

- Jeg ble rasende, trist og flau for byen og min egen stat.

Reunion Nå deltar han i å organisere «Concert of Equality» i Omaha i slutten av juli, som ikke bare vil vise hans engasjement mot innvandringsloven, men som også vil markere comebacket til bandprosjektet Desaparecidos.

Oberst har utgitt musikk sammen med en rekke ulike band som Bright Eyes, Commander Venus; og i det siste med The Mystic Valley Band og Monsters of Folk.

Fansen jubler Desaparecidos var et relativt kortlivet musikalsk prosjekt som levde i perioden 2001 til 2002 og som kun rakk å gi ut ett album; «Read Music/Speak Spanish.»

På Desaparecidos fanpage på Facebook kommer det tydelig fram at denne gjenforeningen er noe fansen har ventet lenge på.

- Jeg skulle ønske jeg kunne være der! Vær så snill, vær så snill, ikke gjør dette til deres siste show! skriver en fan.