I havstrømmen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Av en eller annen grunn forbinder jeg Ernest Hemingway med sommer og sol. Ikke akkurat badeliv, men med blanke, svettende sommerdager. Slike som vi er inne i nå. Fins det noe bedre i denne varmen enn å sitte i skyggen av et tre med en bok?

Kanskje har jeg lest de fleste av bøkene til Hemingway om sommeren? Eller er det fordi så mange av dem foregår i varmt vær, enten det gjelder Nick Adams-novellene, «Farvel til våpnene», «Den ene mot de mange», «Klokkene ringer for deg», «Edens hage», dokumentarbøker og noveller om storviltjakt og tyrefektning? Hemingways miljø er ytterst sjelden nedkjølt i kuldegrader. Isen vi møter i hans fortellinger, befinner seg enten på toppen av Kilimanjaro eller nede i et glass med gin, whisky eller rom.

Poesi og slagsmål

Frankrike, Italia, Spania, Afrika, Karibia – den amerikanske dikterhelten mante fram steder nordmenn flest forbinder med ferie. Jeg har aldri vært på Bimini utenfor Florida eller på Cuba. Men jeg har noen gode minner om Hemingways etterlatte roman, «Øyer i havstrømmen», fortellingen om den ensomme kunstmaleren Thomas Hudson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer