PÅ FILM: Billy Zane som Fantomet og Kristy Swanson som den fagre Diana (som vi kaller Sala) i filmversjonen "The Phantom" (1996).
PÅ FILM: Billy Zane som Fantomet og Kristy Swanson som den fagre Diana (som vi kaller Sala) i filmversjonen "The Phantom" (1996).Vis mer

I Hodeskallegrotten feirer Sala og Fantomet rubinbryllup

Wandrups utvalgte: Snakker vi om århundrets kjærlighetshistorie?

TEGNESERIE: Når det tjuende århundrets kjærlighetshistorie skal kåres, fins mange kandidater. Men få ligger bedre an enn Fantomet og Sala. Det er 40 år siden dette paret tok skrittet ut og lot seg vie. De hadde en lang og slitsom historie bak seg, men kjærligheten vant.

GAMMELT PAR: Alt om forholdet mellom Fantomet og Sala står i jubileumsboka.
GAMMELT PAR: Alt om forholdet mellom Fantomet og Sala står i jubileumsboka. Vis mer

11. desember 1977 slapp serieforfatteren Lee Falk og tegneren Sy Barry nyheten: Ånden som går og Sala Palmer inngikk ekteskap. Til stede var en hærskare høvdinger, to presidenter pluss Fantomets kollega Mandrake og hans tjener Lothar.

En tjukk bok, «Fantomets rubinbryllup» er utgitt i anledning jubileet, med serier helt tilbake til 1938. Stripe for stripe , boble for boble, utvikler forholdet seg. Den største hindringen er i en lang periode Fantomets kommende svigermor. Her står klassikerne i kø, inntil det kulminerer med feiring i Hodeskallegrotten.

De «tre store» tegnerne, Ray Moore, Wilson McCoy og Sy Barry, bidrar i denne boka, der coveret er holdt i rosa. Mange vil kanskje huske at også en norsk versjon så dagens lys. I 1978 hadde musikalen «Fantomets glade bryllup» av Jahn Teigen og Herodes Falsk premiere på Centralteatret. Knut Husebø og Marit Syversen spilte det berømte paret.