I huleste, nå kommer faktisk plata

Guns N\' Roses får slippdato.

(Dagbladet.no): Det er lenge siden Guns N\' Roses-plata «Chinese Democracy» gikk fra å være noe folk gledet seg til, til å bli en dårlig spøk.

Utsettelsene har nemlig vært ekstremt mange. Første tone ble faktisk spilt inn allerede i 1994, selv om det er tvilsomt om noe av dette har overlevd til 2008-versjonen.

Siden den gangen har bandutskiftningene vært mange, og skandalene enda flere. Men nå - endelig - er det lys i enden av tunnelen.

- Ikke fått beskjed

23. november blir ifølge Billboard den magiske datoen fansen må krysse av på kalenderen. Dette blir bandets første utgivelse siden «The Spaghetti Incident?» i 1993, selv om alle bandmedlemmene med unntak av Axl Rose og Dizzy Reed er byttet ut siden den gangen.

Ifølge Billboard er det ikke bestemt noen singleutgivelse, men låta «Shackler\'s Revenge» vil komme med i spillet «Rock Band 2» og låta «If the World» er å høre i den nye Leonardo DiCaprio/Russell Crowe-filmen «Body of Lies».

Markedssjef Eivind Slottsvik i Universal Music Norge har ikke fått beskjed om at noen dato er spikret ennå.

- Jeg har ikke fått noen bekreftelse. Men det er klart vi håper, sier Slottsvik til Dagbladet.no.

VENTETIDA SNART OVER: «Chinese Democracy» er kanskje det albumet i moderne tid som har blitt utsatt flest ganger. Men nå er ventetida snart over, skal vi tro Billboard. Foto: SCANPIX/AP
VENTETIDA SNART OVER: «Chinese Democracy» er kanskje det albumet i moderne tid som har blitt utsatt flest ganger. Men nå er ventetida snart over, skal vi tro Billboard. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Gir bort brus

Deler av «Chinese Democracy» har for lengst lekket på nettet, og Dagbladet.no anmeldte en versjon allerede i juni i år.

Senere ble bloggeren som hadde lagt ut låtene arrestert av FBI.

Det er imidlertid ikke sikkert at alle blir glad over at en dato nå er spikret så lenge før jul. Brusprodusenten Dr. Pepper har nemlig lovet bort gratis brus til alle amerikanere om albumet kommer før jul.

Advertising Age mente stuntet var en god idé da det ble offentliggjort i mars:

- Aldri har vel et selskap arrangert et tryggere gi-bort-stunt enn dette. Det er like sannsynlig at «Chinese Democracy» ser dagens lys i løpet av 2008, som at Axl klarer å vise ekte følelser med botox-ansiktet sitt, skrev bladet.

I huleste, nå kommer faktisk plata