DEBATT

I hvilket Spania bor du?

Det er for meg ubegripelig at du, Wanda Kristiansen, kan oppleve Spania på den måten du beskriver. Det samme landet hvor jeg har bodd i snart 19 år.

KRITISK: Wanda Kristiansen (bildet) kaller Spania et corona-dikutatur. Artikkelforfatteren kjenner seg ikke igjen. Foto: Privat
KRITISK: Wanda Kristiansen (bildet) kaller Spania et corona-dikutatur. Artikkelforfatteren kjenner seg ikke igjen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Du kaller Spania et corona-diktatur.

Det er mye å kritisere, og som kan diskuteres rundt spansk politikk, som for eksempel korrupsjon, hvordan regjeringen møter og håndterer den økonomiske krisen landet er på inn i. Men demokratiet og konstitusjonen i Spania er bunnsolid.

De eneste tendensene til nasjonalisme, politisk forfølging og udemokratisk ideologi, finner man i Catalonia, av dem som selv ble undertrykket av Franco, og som ironisk nok er et resultat av det demokratiske Spania. Jeg tror svært få andre vestlige demokratiske land ville håndtere situasjonen i Catalonia like demokratisk.

Det er en bred politisk enighet i Spania om «estado de alarma», også med forlengelsen til 9. mai. Nedstengningen av landet har også bred støtte fra medisinsk- og helsefaglig ekspertise, både nasjonal og internasjonalt. I likhet med Norge, og mange andre demokratiske land, har Spania vedtatt udemokratiske lover for å være i beredskap mot de utfordringer som Covid19 har forårsaket og kan forårsake.

Jeg ser at du henter noen marginale eksempler på hvordan portforbudet håndheves i Spania, men så er det sånn at hvis en blir bitt av en hai, så blir det en nyhet av det, ikke av alle de andre som bader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.