I hytt og gevær

Kristian Valens imitasjoner sitter som skudd, men hvorfor kan han aldri treffe blink med tekstene?

FÅR GJENNOMGA?: Kristian Valen er klar med nytt humorprogram og rallyfører Henning Solberg blir imitiert. Foto: NRK.
FÅR GJENNOMGA?: Kristian Valen er klar med nytt humorprogram og rallyfører Henning Solberg blir imitiert. Foto: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Han spiller lystig med på mytene om seg selv, komiker Kristian Valen, når han i kveld i skinnende hvit Hummer-limousin ankommer NRK Marienlyst, fulgt av body- guards og babes, for å melde seg til sin første dag som statsansatt i kringkastinga.

Så klart han må lesse av seg alle våpnene han har i lommene til resepsjonsvakta. Så klart han også, i velkjent Valen-stil, lesser av seg imitasjoner fra begynnelse til slutt i NRKs lørdagssatsing «Valens Rikskringkasting».

Skranglete overganger Serien likner de imitasjonsbaserte komise- riene vi tidligere har sett Valen levere hos TV Norge, som «Valens Frokost-TV» i 2009. Denne gang er bakgrunnsteppet at han spiller en slags utgave av seg sjøl, en Valen som må svelge sitt ego etter å ha lagt Hollywood bak seg.

Han plasseres i et forhenværende bomberom med to (forutsigbart) tørre kontorrotter, og får beskjed om å jobbe seg oppover. Han tusler rundt på bruket.

Stadig ser eller hører han et eller annet som får ham til å tenke på noe og vips, der klippes parodi- og imitasjonselementene inn.

Mange av disse overgangene er så skranglete og corny at det er litt flaut, som at han plutselig får se en Dylan-CD liggende på et bord og, hopp sann, nå gjør jeg en Dylan-imitasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer