- I IS' og Talibans ånd skal Y-blokka ned for å gi plass til prangende signaturbygg

Det er ikke plass til friks og avvikere i «nye Oslo», mener Christopher Nielsen.

«DEN HALV-SPISTE KEBAB»:  er Christopher Nilsens bidrag til utsmykning av Oslo by: «En to meter ganger to meter, ganger fire meter i diameter stor skulptur i massiv bronse, med matglade rotter og allerede påført graffitti. Jeg ser for meg at den kan utplasseres på for eksempel Arbeidersamfunnets plass, ved Torggata der mang en kebab er fortært av overdrevent berusede Oslo-borgere». Illustrasjon: Christopher Nielsen
«DEN HALV-SPISTE KEBAB»: er Christopher Nilsens bidrag til utsmykning av Oslo by: «En to meter ganger to meter, ganger fire meter i diameter stor skulptur i massiv bronse, med matglade rotter og allerede påført graffitti. Jeg ser for meg at den kan utplasseres på for eksempel Arbeidersamfunnets plass, ved Torggata der mang en kebab er fortært av overdrevent berusede Oslo-borgere». Illustrasjon: Christopher Nielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. mai overvar jeg avdukingen av «Knus Nazismen», minnesmerket for Osvald-gruppa utenfor Østbanehallen, og jeg må tilstå at jeg ikke forlot stedet uten en klump i halsen. Det som gjorde mest inntrykk var gamlekara, og, ikke minst, damene, som stivbeint og krokrygget karra seg opp på podiet for å motta hyllesten.

De var tydeligvis fornøyd med et minnesmerke, som fra visse hold er beskrevet som brutalistisk og et gufs fra Stalin-tida. Jeg kan godt si meg enig i at dette er et ganske banalt verk. Og rimelig anakronistisk.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer