KOMMENTARER

Terrorturisme:

I Israel kan du være militærturist og «skyte» palestinere

«Anti-terror-turisme» skyter fart i Det hellige land. Bli med inn i den virkelige og den virtuelle verden.

MILITÆRTURISME: En amerikansk turist lærer å skyte av instruktører med bakgrunn i det israelske forsvaret. Foto: AFP/NTB Scanpix
MILITÆRTURISME: En amerikansk turist lærer å skyte av instruktører med bakgrunn i det israelske forsvaret. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DET ER NESTEN IKKE til å tro. Israelske gründere har funnet en ny måte å tjene penger på: Å la turister oppleve simulerte og virtuelle terrorangrep. Turistene kan også operere som snikskyttere og skyte mot målskiver, der det blant annet er bilder av palestinere med hodeplagget keffiyeh.

Den israelske avisa Haaretz har besøkt turistleiren Caliber 3 som ligger i den internasjonalt ulovlige bosettingen Gush Etzion på Vestbredden. Hit kommer det ifølge grunnleggeren Sharon Gat mellom 15 000 og 25 000 turister i året. Opplegget er ment både for jøder og Israel-venner over hele verden. Ikke overraskende kommer de fleste fra USA.

TURISTENE får et variert tilbud som koster fra 115 til 600 dollar. Det er mulig å få grupperabatt. En simuleringsmaskin, der man virtuelt kan oppleve et palestinsk sjølmordsangrep i Jerusalem og et like så palestinsk knivangrep, er populær. Det samme er en demonstrasjon med angrepshunder og en konkurranse der turistene er israelske snikskyttere. Måltavlene er menneskefigurer, ammunisjonen er skarp. Så her kan man skyte sin egen palestiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer