I Jokkes ånd

Joachim «Jokke» Nielsen døde for tre år siden, men låtene hans lever videre - også til inntekt for Frelsesarmeen.

- Dette ville Jokke elsket. Vi vet ikke om han fikk hjelp og mat av Frelsesarmeen, men han var jo ofte på kjøret, så det er ikke usannsynlig, sier Petter Baarli - Jokkes mangeårige gitarist.

Livets skyggesider

Joachim «Jokke» Nielsen døde av en overdose heroin under en permisjon fra et rehabiliteringssenter høsten for tre år siden. Mange savner den rølpete fyren som sang om det han kjente og det livet han levde. Og det var et liv i målgruppa for mange av Frelsesarmeens trengende.

Som rusmisbruker visste han mer om livets skyggesider enn folk flest.

- Julekonsertene på Egertorget og Frelsesarmeens arbeid er i Jokkes ånd. Han ville elsket å stå her og spille til inntekt for Fattig-Norge og rusmisbrukere, sier Petter Pogo og Runar «Kula» Johannessen, som spilte i Jokkes band Valentinerne og Tourettes.

Allsang på torget

- I hans majestet Jokkes fravær skal vi ivareta hans oppgaver som regent, utbasunerte Vidar Rugset, en gammel Jokke-fan som har fått den ærefulle jobben å synge med sine helter, bandet Valentourettes. Og dermed var den 45 minutter lange konserten i gang.

Noen velsignede plussgrader gjorde oppgaven til en varm opplevelse, trommeslager Kula hamret løs så svetten drev og publikum sang med.

Åpningslåten var kjenningsmelodien fra filmen «To trøtte typer», som gikk over i «Tida er inne». Et ungt og entusiastisk publikum fikk servert Jokke-slagere som «En dag», «Paranoid», «Sitter på en bombe», «To fulle menn» og «Verdiløse menn».

JOKKES SANGER LEVER: Gutta som spilte sammen med Joachim «Jokke» Nielsen i Valentinerne og Tourettes, er på juleturné. - Jokke ville likt å spille til inntekt for Frelsesarmeen, sa bassist og Jokke-venn Petter Pogo. Foran sanger Vidar Rugset.