FANTASYFYR: I tv-serien «Game of Thrones» spiller Thomas Brodie-Sangster klarsynte Jojen Reed. Foto: HBO NORDIC
FANTASYFYR: I tv-serien «Game of Thrones» spiller Thomas Brodie-Sangster klarsynte Jojen Reed. Foto: HBO NORDIC Vis mer

- I jula blir jeg gjenkjent av alle mulige folk

Husker du hvor du har sett «Game of Thrones»-skuespilleren før?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): - Når jula kommer, blir jeg gjenkjent av alle mulige folk, sier Thomas Brodie-Sangster (24).

Dagbladet møtte den britiske skuespilleren i London tidligere i vår, i forbindelse med lanseringen av siste sesong av fantasyserien «Game of Thrones».

Brodie-Sangster spiller Jojen Reed, den klarsynte unggutten som følger Bran Stark nordover.

«En fin, liten film»
Føler du at du har sett ham før? Det er ikke «Game of Thrones» som får forbipasserende på gata til å sperre øynene opp. For ti år siden spilte han i det han kaller «en fin, liten film», med tittelen «Love Actually».

Husker du ham nå? Den lille gutten med de svære dådyrøynene, som var så forelska i sangtalentet Joanna at han lærte seg å spille trommer for å få en sjanse til å prate med henne.

- Jeg har begynt å bli vant til å bli gjenkjent. Det kan være nokså rart, særlig når jeg for eksempel er ute og spiser med venner, og det kommer folk bort til meg. Men det er også hyggelig, sier han.

- I jula vises «Love Actually» overalt. Alle ser på den, den har et veldig bredt publikum.

Kjæresten er fan
24-åringen fra London er også kjent fra filmer som «Nanny McPhee» og «Phineas and Ferb». Han har jobbet kontinuerlig som skuespiller siden han debuterte i en TV-film som elleveåring. Begge foreldrene er skuespillere, og han har en tremenning ved navn Hugh Grant. I 2006 startet han produksjonsselskapet Brodie Films sammen med moren, Tasha Bertram, som han også spiller i band sammen med.

Selv hadde han ikke noe dypt forhold til «Game of Thrones» før han fikk rollen som Jojen, men den skaffet ham noen plusspoeng på hjemmebane.

- Jeg har ikke lest bøkene, men kjæresten min er gigantisk «Game of Thrones»-fan. Hun var overlykkelig da jeg fikk rollen, forteller han.

At serien har blitt så populær, synes han ikke er noe rart.

- Historien er så uforutsigbar. Du vet ikke hva som vil skje, folk blir drept rett som det er. Det er fantasy, men samtidig gjenkjennelig, noe som bringer seerne nærmere det som skjer. Også har den både humor, action og eventyr, sier han.

Liker Tyrion best
Jojen Reed, som han selv spiller, er en nokså stillfaren type, med evnen til å drømme hva som vil skje i framtida.

- Jeg prøver alltid å finne noe jeg har til felles med en karakter, for å kunne spille realistisk. Det er alltid noe. Her handler det kanskje mest om at Jojen er så god til å se folk og være til stede i øyeblikket. Det er noe jeg kan, men som jeg ofte glemmer i hverdagen, sier han.

Den kuleste figuren i serien er Tyrion, mener han. Kjæresten hans har en helt annen favoritt.

- Jaime Lannister. Hun elsker ham, sier han og himler med øynene.

Siste episode i sesong fire av «Game of Thrones» ble sluppet på mandag. Her kan du se hva du kan forvente av sesong fem.

DENGANG DA: Og slik så han ut i «Love Actually» (2003). Her sammen med Liam Neeson.
DENGANG DA: Og slik så han ut i «Love Actually» (2003). Her sammen med Liam Neeson. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer