Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I kamp mot kristne verdier

KRISTENDOMMEN: Å fjerne korset fra vårt norske flagg – blir dette neste trekk fra den sittende regjeringen? Får vi en flaggendring, slik at Norge med sine mange forskjellige religiøse tilhørigheter ikke kan fremme korset i flagget som symbol fremfor noe annet symbol? Kanskje vi heller skulle hatt en verdinøytral, objektiv vimpel – eller aller helst en rødgrønn?

Og hva med våre nasjonalsanger? Aner vi også et forbud av nasjonalsanger i barnetoget 17. mai? Det kunne jo hende at noen ville bli støtt? For «Ja vi elsker» og «Gud signe vårt dyre fedreland» er jo lite nøytrale. Sanger med ordet Gud i, betegnes som forkynnelse og religionsutøvelse, i henhold til landets kunnskapsminister.

Kristofobien har rammet Norge med full kraft. Alt som kan forbindes med kristendom skal vekk og bort fra alle norske lover – alt skal nøytraliseres – skoleloven, barnehageloven, Grunnloven og ekteskapsloven. Først ville den sittende regjering forby bordbønnen, så endre den kristne formålsparagrafen og nå tar de KRL-faget. Siste stikk fra Kunnskapsdepartementet er forslag om å endre både navnet på KRL-faget (kristendoms-, religions- og livssynskunnskap) og fagets innhold.

Kristennavnet fjernes og innholdet skal dempes ned. Ordet kristendom skal helt vekk fra skolens religionsfag. KRL erstattes med RLE - Religion-, livssyn og etikk. Navnet endres fordi ordet kristendom er nevnt før de andre religionene. Det tillates ikke. Det er ikke toleranse.

«Med elever med mange religiøse tilhørigheter skal vi ikke forkynne eller fremme et livssyn foran et annet», er begrunnelsen fra kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell. Nordmenn tvinges å sidestille sin egen kulturarv med andre religioner og dermed forkaste sin egen statsreligion. Dette selv om vi har en fortsatt gjeldende §2 i Grunnloven som sier at den evangelisk-lutherske religion skal være landets religion.

Og så skulle ikke vi i Norge få framheve den kristne verdiforankring i skole og barnehage?

I en tid med mye mangfold er det desto enda viktigere at vi gir barn og unge en anledning å skape tilhørighet og identitet til vår egen religion og 1000-årige kulturhistorie fra Olav Den Helliges tid – med tradisjoner som har satt preg på våre livsnormer, vår kunst, vår musikk, våre byggeskikker, våre høytider og årsrytme. Regjeringens overivrige høringsforslag er ren provokasjon mot det store flertall av foreldre som bærer fram sine barn og erklærer et ønske om at de skal vokse opp med den kristne tro og verdier.

Regjeringens foreslåtte endring skal signalisere likeverd mellom kristendom og andre livssyn og religioner, står det i høringsnotatet. Det er utillatelig at regjeringen med et pennestrøk sidestiller den kristne kulturarven med islam, buddhisme og andre religioner.

Det kommer signaler fra det ganske land på at folk er våkne og ikke aksepterer det som nå skjer. Over 80 % av kommunene er negative til å endre dagens KRL- fag – på tvers av partier. Enkelte skoler har i mediene antydet virkemidler som sivil ulydighet, hvis de foreslåtte endringene blir vedtatt. I flere bygder har det vært underskriftskampanjer i stor stil - i håp om å bli hørt. Det er ganske klart og tydelig for alle og enhver at den sittende regjeringen har lagt strategi på - litt etter litt - å underkjenne kristendommen som Norges statsreligion. Det er ikke så farlig om nordmenn blir sittende igjen identitetsløse, bare vi er tolerante. Men det er grenser for hvor tolerante vi skal være.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media