I kampens hete

Overkonstruert drama om synd og tilgivelse.

FILM: En far pleier sin hjerneskadde sønn. Hatet brenner i ham, han ønsker å hevne seg på mannen som for ni år siden forårsaket sønnens tilstand. Voldsdømte Donnie ønsker derimot tilgivelse for ugjerningen. Etter ni år i spjeldet vender han tilbake til det splittede samfunnet han forlot, til sine rasistiske og fordomsfulle venner, og til byens svarte innbyggere, som på langt nær føler at Donnie har bøtet for syndene sine. Løsningen blir en boksekamp, der byens svarte mesterbokser utfordrer den forhenværende rasisten Donnie til kamp, med mål om å påføre ham liknende hjerneskader. Øye for øye, altså.

Det er med andre ord alvorlige greier, dette, og handler om å tilgi, overvinne hat og fordommer, om å vende det andre kinnet til, om å godta sin neste og stå opp for hvem man er og hva man tror på. Ingen dramaingredienser er utelatt, noe som resulterer i en historie som aldri virkelig makter å berøre.

På den andre siden er filmen fikst skrudd sammen, godt fotografert og preget av dyktige skuespillere. Sekvensene mellom Danny Glover og Rossif Sutherland er sterke og dramatiske og redder på mange måter et temmelig overkonstruert og skjematisk manus.