I kapitalens villmark

Enda en viktig beretning om varslerens harde kår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Georg Brandes skal en gang ha uttalt at det farligste rovdyret er en kapitalist som føler sin pung truet. Per-Yngve Monsen fikk oppleve sannheten i disse ordene da han oppdaget at et datterselskap av Siemens tok seg litt for godt betalt av en stor offentlig kunde, Forsvaret.

Overfakturering

Han meldte først fra til ledelsen i det tyske selskapet, deretter til en enhet i Siemens som i henhold til selskapets etiske retningslinjer var opprettet som en trygg klageinstans for medarbeidere som varslet om at uglene ikke befant seg der de burde i hule trestammer og på fjellhyller, men i mosen. Monsen kontaktet også Forsvarsdepartementet som han naturlig nok ventet ville ha stor interesse av å få tilbake penger de hadde betalt for mye. Monsen møtte ikke store entusiasme der heller. Det er ikke ofte bøker går så nøye inn på interne regnskapssystemer, faktureringer og bokføring som denne boka. Det kan virke komplisert og kaotisk, men det er viktig at det skrives og publiseres sånne bøker.

Det viste seg at alle de instansene som skulle hjelpe folk som Monsen ble hans argeste motstandere, og fra første stund samarbeidet med dem som ble mistenkt for å ha stått bak uregelmessighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer