I kikkerten

Smertelig aktuelt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: En liten båt med turister tøffer oppover en elv i Amazonas. De er tungt bevæpnet - med kikkerter. Turistene har tatt turen inn i verdens villeste områder for å se på sjeldne fugler. Så, like etter at elven tar en sving, skrur guiden av motoren, peker og hvisker dramatisk: «Se der!». Og så sannelig, på elvebredden bare et steinkast unna står en gjeng vaskeekte indianere. De er iført lendekleder, har smurt krigsmaling i ansiktet og et par av dem har lagt en pil på buestrengen. Så er øyeblikket over, guiden starter motoren igjen.

Det «ville» Amazonas

De ville, innfødte begynner utålmodig å røre på seg allerede før båten er ut av syne. De snur seg, rusler de få meterne gjennom regnskogen, over en diger åker og ut på en asfaltert bilvei. Her tar de på seg T-skjorter og shorts og får en neve med sedler som betaling for opptredenen fra turoperatøren. Velkommen til dagens ville Amazonas.

Scenen som åpner det brasiliansk/italienske dramaet «Fuglekikkere» fikk meg til å tenke på den prisbelønte, norske realityserien «Den store reisen». Serien der helnorske familier forlater «sivilisasjonen» for å leve blant vaskeekte «villmenn» i jungelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer