I kjølvannet av et drap

En roman om en mann som blir myrdet. Men ikke akkurat en krim.

PRISBELØNT: Danske Pia Juul fikk en stor litteraturpris for sin nesten-krim, «Mordet på Halland». Foto: SAMLAGET
PRISBELØNT: Danske Pia Juul fikk en stor litteraturpris for sin nesten-krim, «Mordet på Halland». Foto: SAMLAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Man bør ikke la seg lure av tittelen på denne boka, for «Mordet på Halland» er ikke en kriminalroman. I hvert fall ikke i tradisjonell forstand.

Dikt og noveller Pia Juul er en anerkjent dansk forfatter, som hovedsakelig har skrevet dikt og noveller. «Mordet på Halland» er hennes andre roman på nesten tjue år, og den er til overmål en slags krim. Den handler i hvert fall om et drap.

Forfatteren Bess blir vekket en morgen av et skudd. En ubehagelig måte å våkne på under alle omstendigheter, men akkurat dette er mer enn bare ubehagelig. For hennes samboer, som bare går under navnet Halland, blir truffet og ligger død på torget i den lille byen. Og med dette dødsfallet begynner Bess å lete i fortiden til mannen hun har bodd sammen med i så mange år.

Livsløgner Hun forlot ektemann og datter for å leve med Halland for mange år siden, et valg som kostet henne dyrt, siden hun mistet all kontakt med datteren Abby, og besteforeldrene bryter alle bånd til henne. Men med mordet på Halland begynner det å skje ting, både fordi hun oppdager at mannen hun trodde hun kjente ut og inn hadde sine hemmeligheter - men også fordi hun blir konfrontert med sine egne livsløgner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer