I kø for såpe-opera

Det er duket for intriger i reneste «Hotel Cæsar»-stil når kampen om to nye roller i såpeserien blir realityserie.

Hele 3000 søknader strømmet inn da «Hotel Cæsar» søkte etter to nye rollefigurer. Fredag formiddag venter 80 utvalgte utenfor Chat Noir, og i løpet av dagen stod bare 12 igjen. For dem venter rampelyset, uansett om de får jobben eller ikke: I to uker skal de nemlig bo og jobbe på Hotel Cæsar mens de kjemper om de to hovedrollene. Kampen blir en egen liten doku-reality som skal sendes i forkant av sesongåpningen i 2006.

En venn i nøden

I køen av nervøse jobbsøkere gestikulerer to lyshårede jenter ivrig.

-  Vi visste ikke om hverandre fra før, men har akkurat oppdaget at hun er kjæresten til en jeg kjenner! forklarer Tine Thoresen (19) og smiler til Loni Pedersen (18).

I løpet av de første minuttene har de blitt enige om å støtte hverandre gjennom auditionen.

-  Det er digg å finne noen å være sammen med, sier Tine.

I første runde får søkerne fire minutter på seg til å overbevise juryformann Tom Sterri om at de er den rette.

-  Det viktige er å ikke spille en rolle, men å være den. I tillegg til talent ser vi etter karisma og sjarm, forklarer «Cæsar»-produsenten.

 TEIT MONOLOG: Loni Pedersen (t.v.) og Tine Thoresen synes rollefiguren Liv framstår vel naiv i monologen de har fått utdelt. -  Dette blir jo helt sånn Miss Universe, fniser de. Alle foto: Jeanette Landfald
TEIT MONOLOG: Loni Pedersen (t.v.) og Tine Thoresen synes rollefiguren Liv framstår vel naiv i monologen de har fått utdelt. - Dette blir jo helt sånn Miss Universe, fniser de. Alle foto: Jeanette Landfald Vis mer

Både Tine og Loni tror de kan passe i rollen som søte, pliktoppfyllende Liv. Ingen av dem har vært på tv før.

Kan være døråpner

-  Men jeg elsker å stå på scenen. Teater er sånn «ohoo!» for meg, utbryter Tine.

«Hotel Cæsar» har flere hundre tusen seere, og Sterri mener tv-serien kan være en døråpner inn i teater- og tv-verdenen.

-  De kommer inn i et usedvanlig proft miljø og får en vanvittig opplæring. De får vist seg fram og det er en fin måte å få etablert seg på.

Stas blant kameratene

Men det å komme inn i «Cæsar»-kollektivet er ikke bare fryd og gammen. Ifølge Sterri har produksjonen norgesrekord i effektivitet, noe auditionen gir de unge talentene en forsmak på. I løpet av kort tid skal de pugge en monolog og komme opp med en vits eller et humorinnslag.

-  Puggingen går fint, det har aldri vært noe problem. Det er verre med vitsen, innrømmer en nervøs Martin Munch Feldt (21). Han dropper gladelig planene om fysioterapistudiet hvis han får rollen som Livs rebelske storebror Storm.

Men i går kveld kom beskjeden. Ingen av de vi snakket med gikk videre.

AUDITION: Hele 3000 søknader strømmet inn da «Hotel Cæsar» søkte etter to nye rollefigurer. I går møtte 80 av dem til audition.