I kongens kittel

Gåte: kva er det som er skrukkete, luktar litt rart og gjer underverk for ungdommens låge sjølvfølelse?

EIT ÅR I ELDRESEKTOREN: Eg kunngjer her og no at dersom dette ein gong blir noko av, skal eg personleg ta eit år i eldresektoren, skriv Agnes Ravatn i helgekommentaren. Illustrasjon: Flu Hartberg
EIT ÅR I ELDRESEKTOREN: Eg kunngjer her og no at dersom dette ein gong blir noko av, skal eg personleg ta eit år i eldresektoren, skriv Agnes Ravatn i helgekommentaren. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At unge nordmenn trur tacokjøttdeigen kjem frå butikken og ikkje frå, eh, kua? er gammalt nytt. Det interessante framover blir å sjå kor ungdommen trur at besteforeldre blir av, når sistnemnde på eitt tidspunkt sluttar å dukke opp i bursdagane. Veit unge folk fortsatt at menneske har ein tendens til å visne og døy?

Grunnen til at eg spør, er at færre og færre etnisk norske (eller kva ein skal kalle dei) er å finne i arbeid på landets sjukeheimar. I siste utgåve av Nytt Norsk Tidsskrift skriv forskar ved Senter for samfunnsforsking Julia Orupabo om den aukande etniske lagdelinga i omsorgssektoren: Minoritetar får lettare innpass der etterspurnaden er høg og statusen låg - altså ved sjukeheimane. Dette fører til at etnisk norske søker seg «opp» eit hakk, til sjukehusa, fordi andelen minoritetar i eldresektoren blir for høg, med det det fører med seg av for eksempel språkproblem. Resultatet: nordmenn flest slepp å bry seg med sjuke og døyande gamlingar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer