I krimmens førstedivisjon

En annerledes og spennende krim fra en engelsk mester.

Ruth Rendell, nå også kjent som baronesse Rendell av Babergh, har skrevet krim i nesten 40 år. Hun er mest kjent for bøkene om førstebetjent Wexford, som er hovedperson i «Vitnene».

Et forsvinningsnummer åpner handlingen - 16 år gamle Lizzie blir borte, men dukker opp like hel etter tre dager. Hun vil ikke fortelle hva som har skjedd, men Wexford mener at en forbrytelse er begått.

Noen dager seinere forsvinner ei annen jente, for så å dukke opp igjen. Og Wexford er i villrede. Samtidig blir en gammel, pedofilidømt mann satt fri, og flytter hjem til datteren sin. Det oppstår panikk i boligområdet, som er samme sted som Lizzie bor, og borgervernet ruster til kamp.

Så forsvinner ei tre år gammel jente, hun blir bortført fra soverommet sitt i rikmannsvillaen, totalt sporløst. Men har dette noe å gjøre med de to andre forsvinningene? Og hvorfor handler så mye om krisesenteret hvor Wexfords ene datter jobber?

Ruth Rendell leverer ikke akkurat en klassisk oppbygd kriminalroman med «Vitnene». Trådene er mange, men hun vever dem elegant sammen til ei bok som bare er en nytelse å lese. Rendell hører fortsatt til i krimforfatternes førstedivisjon.