DØR: Her dør Storm Liland Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Klipp fra «Hotel Cæsar» på TV 2.Vis mer Vis mer

Kim-Daniel Sannes - «Hotel Cæsar»:

I kveld dør den kjente «Hotel Cæsar»-karakteren

OBS: Spoiler-advarsel! I kveldens episode av den populære såpeserien må seerne ta farvel med en elsket karakter.

(Dagbladet): Etter elleve år på TV-skjermen dør Storm Liland Anker-Hansen i ekte «Cæsar»-stil i et nytt klipp publisert på strømmetjenesten TV 2 Sumo.

Kim-Daniel Sannes (31) vant rollen gjennom realityserien «Jakten på en Cæsarstjerne» i 2006, og han har vært der siden den gang. Nå erkjenner Kim-Daniel at han er klar for nye utfordringer.

«Hotel Cæsar» begynte å rulle over norske TV-skjermer i oktober 1998, og ble raskt en stor suksess. 19 år med TV-såpe har virkelig satt sitt preg hos fansen.

Det var etter et farlig stunt Kim-Daniels rollefigur ble stukket av en veps, og døde av en allergisk reaksjon.

Karakteren Storm har gjennom årenes løp vært involvert i flere ulykker og dramatiske hendelser, som flere ganger har satt hans liv i fare, men det er altså en mindre dramatisk hendelse som tar livet av rollefiguren.

- Det er litt typisk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Skjebnens ironi. Det har ligget litt i kortene at Storm skulle fått en dramatisk død, så det er kanskje det som har vært litt spesielt. Det har vært mye dramatikk rundt livet hans, og når han først skal dø så skjer det på en så lite dramatisk måte. Det er jo litt unaturlig for han, men også litt fint. Det var litt rart å våkne opp i dag, forteller Kim-Daniel Sannes til Dagbladet.

Rikt følelsesliv

Om det hadde vært opp til Kim-Daniel selv hadde han dødd på en annen måte i serien. Han har nemlig elsket å spille inn de mest dramatiske scenene. Det er der han føler seg mest komfortabel.

- Jeg skulle ønske Vilja (Storms datter journ.anm.) ikke hadde kommet, og at det heller hadde skjedd en del forferdelige ting som tilslutt dytta han ned fra klippen. Jeg skulle ønske det hadde vært mer dramatisk. Det er det jeg spiller best. Jeg føler meg tryggere der. Det er mye vanskeligere å spille rolige scener.

- Jeg har veldig mye følelser inni meg, og jeg har et rikt følelsesliv, så jeg håper jeg klarer å være ærlig nok. Det er jo litt trist at det skjer akkurat når Storm har fått barnet han alltid har ønsket seg, men det er her jeg måtte stole på manus-gjengen. Jeg er veldig heldig på mange måter, sier han vemodig.

- Det var jo et veldig dramatisk stunt du gjennomførte, hvordan spilte dere inn det?

- Det er jeg som gjør store deler av stuntet. Når vi utfører sånne typer stunt på en arbeidsplass er jo sikkerhet viktig. Jeg hadde to sikkerhets-liner, og vi leide inn en balansekunstneren Eskild Rønningsbakken, som gjorde det mest farlige stuntet. Jeg fikk veldig nøye beskjeder om hvordan ting skulle utføres, og vi kunne ikke gjort det uten han og hans team, sier Kim-Daniel.

- Kameravinkler har jo også mye og si ettersom det er filmet undervinklet. I tillegg hadde vi begge store klær på oss slik at det så ut som om det var jeg som gjorde alt hele tiden. Hvem som helst kunne sett ut som meg med den teknologien og mulighetene vi har i dag, avslører han til Dagbladet.

- Hvordan føltes det å ligge oppi kisten?

- Det var en veldig virkelighetsfjern opplevelse å ligge sprell levende i en kiste og leke en død torsk. Jeg var veldig forberedt, og tok sorgprosessen hjemme, men det er jo spesielt nok i seg selv å simulere en begravelse, for det er jo noe mange har minner fra.

Ønsket mer inspirasjon

Kim-Daniel innrømmer at han ønsket seg en mer inspirerende historie å fortelle, og at det gjorde at han med tiden begynte å savne mer inspirasjon.

- Jeg var sulten på nye utfordringer, og naturlige årsaker gjorde at Storm forlot serien på denne måten. Det var fint å få avslutte boka, og ikke reise avgårde.

- Si han reiste til søsknene sine i Danmark for eksempel, en midlertidlig exit hadde ført til at jeg alltid hadde hatt det i bakhodet hele tiden. Det er godt å kunne fortelle Storms historie med en start og en slutt, for da blir det lettere å komme seg videre. Storm lever uansett videre i Kim-Daniel, forteller han.

Usikkerheten rundt om «Hotel Cæsar» skulle fortsette eller ikke har også vært en avgjørende faktor.

- Det var disse usikkerhetene om det ble siste sesong, og vi fikk ikke svar på det før sesongen var spilt inn. Hadde «Hotel Cæsar» vært et teater med statlige midler, og jeg kunne vært fast ansatt skulle jeg gjerne ha blitt hele livet. Selv om jeg har vært der i elleve år har jeg ikke vært fast ansatt. Jeg begynte å bli moden for å ta skrittet ut i en stabil økonomi.

Takker fansen

Kim-Daniel Sannes erkjenner at den trofaste fansen har hatt utrolig mye å si for hans tid i «Hotel Cæsar».

- Jeg gruer meg litt til fansen får vite at Storm har dødd. Det er så mye jeg vil si til fansen, men jeg vil først og fremst takke dem for trofast titting. Jeg er glad i fansen, fordi det er jo de som er mest trofaste. Jeg håper folk sitter igjen med et godt bilde av Storm, og at de vil ta vare på minnene hans. Jeg har vokst så mye på disse opplevelsene.

Det er tydelig at fansen er noe som har betydd mye for Kim-Daniel, og det skal ha vært en avgjørende faktor for at han har blitt så lenge.

- Det har vært en enorm glede å møte seerne, og jeg skulle gjerne ha møtt flere av dem. Hadde det ikke vært for de hadde jeg ikke hatt jobb på «Hotel Cæsar». Om noen trenger å kontakte meg er det bare å sende en melding på Facebook eller Instagram. Vi dreper Storm, men gir Kim-Daniel nytt liv i virkeligheten, sier han.

SLUTTEN: TV 2 bekrefter at de ikke har bestilt flere sesonger av TV-serien. Husker du disse klippene? Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- Hva skal du gjøre nå?

- Det hadde vært gøy å spille i en film for et yngre publikum, og prøvd noe annet enn såpe, ler han og fortsetter:

- Der er det litt røffere scener, men etter man har spilt en rolle i elleve år er det naturlig å gi seg selv litt karantenetid for å få ny livserfaring.

Fremover tar Kim-Daniel ting litt som det kommer, men han sitter også igjen med en enorm takknemlighet for det han har fått være med på.

- Jeg her så heldig som har fått leve av skuespill de siste elleve årene. Jeg har ingen utdannelse fra skuespill, og nå vil jeg gi de som faktisk har studert muligheten, så får vi se hva tiden bringer.

- Jeg er åpen for nye roller, og kommer til å savne alle de fantastiske menneskene jeg har jobbet med på Metronome Spartacus (Hotel Cæsar) og TV 2, og jeg vil takke for sjansen jeg fikk for elleve år siden. Jeg håper dette er en god jobbsøknad, og ønsker alle en god sommer.

«Hotel Cæsar» ses på TV 2 Sumo mandag-torsdag 16.30.

BACK IN BUSINESS: I 2013 dukket Toralv Maurstad opp i rollen som Georg Anker-Hansen - 14 år etter at han ga seg i såpeserien. Her er en smakebit på det mystiske comebacket. Video: TV 2 Vis mer Vis mer