I kveld får du fasiten, slik går det med herskap og tjenere i «Downton Abbey»

Spoiler advarsel.

SISTE GJENSYN: I kveld får du se siste episode av serien med Hugh Bonneville som Lord Grantham, Elizabeth McGovern som Lady Grantham og alle de andre populære rollefigurene i «Downton Abbey». Pressefoto: ITV
SISTE GJENSYN: I kveld får du se siste episode av serien med Hugh Bonneville som Lord Grantham, Elizabeth McGovern som Lady Grantham og alle de andre populære rollefigurene i «Downton Abbey». Pressefoto: ITV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den herskapelige TV-serien «Downton Abbey» har tatt verden med storm. Siden den britiske premieren i september 2010, har serien blitt sendt i over 200 land.

I dag er det klart for aller siste episode av den kritikerroste og prisbelønnede serien som følger den aristokratiske Crawley-familien og menneskene rundt dem på begynnelsen av 1900-tallet.

«Downton Abbey: Julespesial» sendes på NRK1 2. juledag kl. 21.35.

Etterlengtet sønn I den siste og sjette sesongen er året 1925 i Yorkshire og i Downton Abbeys. Og i kveld rundes hele historien av med en julespesial med scener fra storslåtte festselskap.

Jula tro blir det «happy ending» og kjærlighet for de fleste i serien. Bare grevinne Violet Crawley og butleren Thomas Barrow forblir single, skriver Forbes.

Publikumsfavorittene Anna og hennes Mr. Bates får også endelig oppleve foreldrelykken. I kveldens episode får de en etterlengtet, frisk sønn, skriver Mirror.

Viser en fantasiversjon Flere har spekulert på hvorfor den britiske TV-serien har klart å fange så manges interesse.

Hege Gundersen, som har doktorgrad fra medievitenskap i historiske TV-serier, har fortalt Dagbladet at hun mener «Downton Abbey» inneholder soleklare suksesselementer.

- Vi elsker historiske dramaer. De gir muligheter for nostalgi over en tapt fortid, samtidig som seriene utstyrer det historiske universet med temaer fra nåtida, som for eksempel fokus på kvinnenes stilling, sier Gundersen.

«Downton Abbey» er en fantasivisjon av et Storbritannia som egentlig aldri har eksistert, der alle fra kjøkkenpiken til tjenerne er fornøyde fordi folket på toppen er så anstendig og likandes, mener storavisa The Guardian.

Dramatiske privatliv Med den store suksessen har også skuespillernes privatliv fått mye oppmerksomhet.

Nylig ble det kjent at Michelle Dockery (34) som spiller Lady Mary i serien, hadde mistet forloveden sin, John Dineen (34). Rett før jul måtte den britiske skuespilleren si farvel til sin kjære og holdt en rørende tale for ham i St. James's Church i Irland.

For «Downton Abbey»-stjernen Hugh Bonneville, som spiller «jarlen av Grantham», smiler derimot livet. Han har vært lykkelig gift i 17 år. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer