<strong>LEDER INVASJONEN:</strong> Morena Baccarin leder invasjonen fra det ytre rom i nyinnspillingen av 80-tallsserien «V», som starter på norske skjermer i kveld.
LEDER INVASJONEN: Morena Baccarin leder invasjonen fra det ytre rom i nyinnspillingen av 80-tallsserien «V», som starter på norske skjermer i kveld. Vis mer

I kveld invaderer hun norske tv-skjermer

Morena Baccarin leker med folks frykt i nye «V».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Norske tv-seere fulgte science fiction-serien «V» med skrekkblandet fryd da den ble sendt på svensk tv på 80-tallet.

I serien ble jorda invadert av utenomjordiske vesener som tilsynelatende så ut som fredssøkende mennesker - men som etterhvert viste seg å være øglevesener med særs onde intensjoner.

I fjor ble tv-serien spilt inn på nytt, og da «V» hadde premiere på amerikansk tv benket nesten 14 millioner seere seg foran skjermen.

Men i kveld er det norske seere sin tur, når første episode av «V» sendes på den splitter nye betalkanalen Canal+ Series, som starter sendingene i dag.

Leder invasjonenI «V» ledes de utenomjordiske nå av den iøyenfallende karismatiske lederen Anna, spilt av Morena Baccarin.

Science fiction-kjennere vil muligens dra kjensel på den brasiliansk-amerikanske skuespilleren fra rollene som Inara Serra i «Firefly» og Adria i «Stargate SG-1», men det er i rollen som Anna at hun nå tar det store steget inn i folks stuer.

- Det at jeg har hatt sånne roller har definitivt hatt litt å si på hvem som har lagt merke til meg, for å si det sånn, forteller Baccarin til Dagbladet.no på telefon fra London.

Men hun er ikke redd for såkalt «geeky fandom», som gjerne oppstår når man bare tar på seg sci fi-roller eller lignende.

- Noe har definitivt skjedd med science fiction-sjangeren i det siste, sier Baccarin mens vi snakker om serier som «Battlestar Galactica» eller filmer som «Star Trak» eller «District 9»:

- Dette er ikke lenger bare underholdning for «geeks», men en stadig bredere sjanger som holder vann som en god måte å fortelle historier på - samtidig som de gode kvalitetene ved sci fi heldigvis består.

Spiller på folks fryktI 80-tallets «V»-serie ble den utenomjordiske invasjonen av mange tolket som et bilde på grusomhetene som fant sted under 2. verdenskrig.

Nyinnspillingen har på sin side fokusert på andre, mer moderne problemstillinger som helsereformer, massevaksinering, politiske prosesser og mediekontroll.

- Serien sveiper innom flere av dagens temaer og utfordringer, ting som engasjerer og bekymrer dagens mennesker. Du kan si at vi leker med folks frykt, og da er det så flott at vi kan benytte oss av aliens for å sette en ekstra liten spiss på det hele, sider Baccarin til Dagbladet.

Seere av serien vil etterhvert få oppdage hvordan Baccarin i rollen som Anna lærer seg å tvinne verdens medier rundt fingrene, som et ledd i invasjonen.

- Mediene spiller en virkelig stor rolle i hvordan ting blir oppfattet. Når jeg nå er her i Europa, ser jeg at pressen kanskje er litt mer «fair», hjemme i USA får jeg ofte følelsen av at vi ikke får all den infoen vi burde få tilgang på. Ofte kan det virke som om det sensjasjonelle er viktigere for en god story enn at alle detaljene er på plass, sier Baccarin.

Spiser ikke hamstreHvordan er det så som menneske å spille en øgleskikkelse som kler seg ut som et menneske? Baccarin framstår i rollen som Anna som (når vi vet hva hun egentlig står for) en kjølig og skremmende person, samtidig som hun utad framstår sympatisk.

- Det er veldig rart med akkurat det der. Da jeg spilte hadde jeg hele tiden i hodet at jeg måtte prøve å oppføre meg som et menneske - og når du tenker sånn, utvikles ganske mange rare effekter.

- Apropos effekter - i serien spiser dere verken hamstere eller viser hvordan øglemenneskene ser ut bak maskene. Hvorfor ikke?

- Det er noe vi definitivt har unngått med vilje. I forhold til hvordan dette ble løst på 80-tallet har vi all mulig respekt for det, men vi ønsker ikke å gjøre ting på samme måten. Det skal ikke hele tiden være tydelig hva som foregår under overflaten, enten vi snakker på et individuelt eller mye større nivå ...

«V» starter i kveld klokka 20.00 på Canal+ Series.

Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer