«I kveld med Ylvis» mistet 100 000 seere på to dager

Mageplask for Ylvis-gutta.

NEDGANG: Til tross for stor suksess med låta  «The Fox», har ikke Ylvis-brødrene klart å fange seerne til sitt eget talkshow i like stor grad. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NEDGANG: Til tross for stor suksess med låta «The Fox», har ikke Ylvis-brødrene klart å fange seerne til sitt eget talkshow i like stor grad. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Til tross for megasuksess med låta «The Fox», og nærmere 40 millioner hits på Youtube på få uker, så har ikke selve showet til Ylvis-brødrene nådd like stor oppmerksomhet.

Sesongpremieren på «I kveld med Ylvis» ga premiererekord hos TVNorge med 534 000 seere på tirsdag i forrige uke. Ukas andre program traff ikke like bredt og seertallet havnet til slutt på 310 000 - en nedgang på over 200 000 seere.

Tirsdag hadde de en oppgang med 363 000 seere. Gårsdagens program ble igjen en nedtur for TVNorge og tallene endte på 266 000, omtrent 100 000 færre seere enn tirsdag.

 - Dette er en påminnelse om at å lage TV med den harde konkurransen vi nå opplever er beinhardt arbeid, mens Youtube-eventyr og revestreker er noe helt annet. Vi må jobbe hver dag for å lage gode programmer og ikke minst fortelle publikum når de kan se det. Den ekstra oppmerksomheten hadde som ventet positiv innvirkning på premieren, resten er opp til oss , sier Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i SBS Discovery og TVNorge til Dagbladet.

Tallene utgjorde en seerandel på 29,8 prosent i den kommersielle TV-målgruppen, som er seere fra 15 til 50 år. Tallene utgjorde 17,1 prosent i totalbefolkningen.

Snittet på programmet i fjor var 245 000 seere.

«The Fox» har gått verden rundt og blitt skrevet om i alle de største amerikanske mediene, før den også havnet som beste nykommer på Billboards singelliste.

Nå har den i tillegg blitt plukket opp av et av de største TV-selskapene i USA, nemlig TV-kanalen FOX.

I natt var også gutta gjest hos Ellen DeGeneres.

På søndag var også brødrene gjest hos Skavlan, hvor de spøkte om at «alle» komikere egentlig vil bli popstjerner.

- Jeg tror alle komikere ønsker å bli popstjerner, egentlig. Fra et komisk perspektiv ville vi misbruke talentet til Stargate ved å komme med en «shit» idé. Så var planen å komme tilbake med budskapet om at «sorry, gutter, dette funket ikke.» Men den planen mislykkes vi med, sa Bård Ylvisåker til Fredrik Skavlan i studio.

«I kveld med Ylvis» vises på TVNorge hver tirsdag og torsdag framover.