Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I kveld ser 2,5 millioner ham på tv, men kun 12 000 hører på når Skavlan og Niklas går på lufta

Skavlan deler ufiltrert og personlig om sitt liv.

MULITMEDIUM: Fredrik Skavlan har pendlet mellom Norge og Sverige siden 2009. Like lenge har han jobbet sammen med den svenske side-kick-reporteren Niklas Källner. Hver uke møtes de, eller snakkes på Skype. Under en av disse samtalene ble ideen om podcasten født. Nå har de holdt den gående i ett år. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MULITMEDIUM: Fredrik Skavlan har pendlet mellom Norge og Sverige siden 2009. Like lenge har han jobbet sammen med den svenske side-kick-reporteren Niklas Källner. Hver uke møtes de, eller snakkes på Skype. Under en av disse samtalene ble ideen om podcasten født. Nå har de holdt den gående i ett år. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke alle som har fått det med seg, men sammen med «Skavlans» stuntreporter Niklas Källner, lager Fredrik Skavlan også den ukentlige podkasten «Skavlan & Källner», en halvtimes skravleradio.

Programlederen, som er blitt vant til å trekke rundt 2,5 millioner seere til tv-skjermen i Norge og Sverige hver fredag, kan se langt etter samme lyttertall når han skravler på lufta. Rundt 12 000 hører på dem i uka.

SKRAVLER:  I seks år har samtalen mellom Fredrik Skavlan og hans svenske side-kick Niklas Källner funnet sted. I prinsippet er podcasten bare et opptak av en samtale som har eksistert i årevis. Foto: Privat
SKRAVLER: I seks år har samtalen mellom Fredrik Skavlan og hans svenske side-kick Niklas Källner funnet sted. I prinsippet er podcasten bare et opptak av en samtale som har eksistert i årevis. Foto: Privat Vis mer

- Jeg bryr meg veldig om seertall, det skal jeg innrømme, men jeg bryr meg ikke om hvor mange som hører på podcasten vår. Det er ikke derfor vi gjør det, sier Fredrik Skavlan.

- Hvorfor lager dere podcast?

- Vi promoterer den ikke og har ingen ambisjoner om at den skal bli en stor pod. Den gir oss ingen «äffærsnytte» som de sier i Sverige, vi gjør det bare fordi vi har det gøy. Det er deilig å gi fullstendig blanke i om folk hører på oss eller ikke. Samtidig er det også sånn at én pod-lytter er veldig mye verdt for oss. Vi blir kjempeglade hver gang noen sier at de har hørt på oss.

En seks år lang samtale I seks år har samtalen mellom Fredrik Skavlan og hans svenske side-kick Niklas Källner funnet sted. I prinsippet er podcasten bare et opptak av en samtale som har eksistert i årevis.

- Jeg er generelt glad i å prate og er interessert i mye. Jeg er også veldig opptatt av at folk skal forstå hvor mye som ligger bak programmet de ser på tv. Så fant vi ut at vi kanskje skulle lage en podcast av et møte som allerede fantes. Niklas og jeg har alltid møttes onsdag kveld for å skravle, sier Fredrik Skavlan.

Tja... Hvordan løser vi dette? #snartfembarnspappa Et bilde publisert av Fredrik Skavlan (@fredrikskavlan) fredag 28. Aug.. 2015 PDT


Enten sitter de i samme rom, eller så sitter de i hvert sitt land og bruker Skype som kommunikasjonsverktøy. Nylig flyttet Fredrik Skavlan hjem til Norge etter å ha pendlet mellom Norge og Sverige i åtte år.

De to kollegaene har i løpet av årene blitt svært gode venner og deler nære og aktuelle problemstillinger med hverandre i podcasten, i tillegg til det kommende «Skavlan»-programmet.

- Ja, podcasten er ufiltrert. Jeg er personlig og det koster meg ingenting. Det som er fint med pod er at avsender kan ta hundre prosent kontroll over innholdet. Den er et såkalt bakrom til programmet, forklarer Fredrik Skavlan til Dagbladet.
  
- Dårlig i sosiale medier Talkshowkongen har holdt det gående siden «alle» samlet seg rundt tv-skjermene til samme tid. Men siden «Først og sist»-tida har seerne lagt om vanene og lineær-tv er i stadig endring.

- Jeg synes fortsatt det er fantastisk gøy å lage «Skavlan». Jeg er ikke så opptatt av å slå gamle seerrekorder, men jeg synes det er viktig å tenke på bredden og at vi skal stå oss så lenge vi kan.

Derfor har han og produksjonsselskapet for lengst tatt grep, og er ikke lenger bare på tv. Både han og showet har Twitter-kontoer, og redaksjonen satser stort på «Skavlans» You Tube-kanal, i tillegg til podcasten og Instagram.

- Jeg synes selv jeg er dårlig i sosiale medier. Jeg er så ukomfortabel i sosiale medier. Det skal liksom være så ungt. Jeg har ikke helt knekt koden, sier Fredrik Skavlan.

For få uker siden kunngjorde indirekte på Instagram at han og samboer Maria Bonnevie venter sitt andre barn sammen. Han postet en litt kryptisk melding med bilde av en mail fra Se og Hørs redaktør om at de hadde babysak klar, med underteksten «- Tja, hvordan løser vi dette? #snartfembarnspappa», som fikk enorm respons.

- Ok, den fiksa jeg kanskje, da funker det for meg, sier Skavlan.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!