I kveld skal Bjørn Hellfuck grisesnakke Bylarm-snobbene i senk

Se Bylarm-konsertene live på Dagbladet.no.

||| Torsdagens konserter er nå ferdige. Nye sjanser til å se Bylarm-talenter blir det fredag.

-----------------------
Lørdag skapte den kritikerslaktede kukrockeren Bjørn Hellfuck kjempefest for 1500 mer eller mindre snydens og allsangglade bergensere i en utsolgt Grieghall.

Har du ikke sett Youtube-klipp fra konserten ennå, anbefales du å sjekke ut dette.

Men hva skjer når Hellfuck tar turen for å spille for en langt mer indiesnobbete og strengere Bylarm-sal?

Urørt-vinnerne åpner Det får du vite hvis du følger med på vår Bylarm-sending fra i ettermiddag av. Som i fjor skal nemlig Dagbladet.no liveoverføre konserter fra Bylarm-teltet på Youngstorget.

VANT URØRT: I kveld kan du se The Pink Robots live på Dagbladet.no. FOTO: SCANPIX
VANT URØRT: I kveld kan du se The Pink Robots live på Dagbladet.no. FOTO: SCANPIX Vis mer

Dermed får alle som ikke har mulighet til å være i Oslo likevel anledning til å bli med på musikkfesten.

Hvis teknikken står oss bi, åpner kveldens sending med årets Urørt-vinnere The Pink Robots kl. 16.00. Bandet fra Selje fikk et aldri så lite gjennombrudd i fjor da P3 listet «Curly», og i januar ble det hele altså kronet med seier i Urørt-finalen.

En drøy time seinere er det klart for Eplemøya songlag, en vokaltrio som fusjonerer jazz og kveding, før det kl. 18.00 blir rap med bergenserne i A-laget.

Ble slaktet Klokka 20.30 skal altså Bjørn Hellfuck glede eller provosere oslopublikummet. Plata hans fikk for øvrig terningkast to tidligere denne uka av Dagbladets Anne Gunn Halvorsen.

- Musikalsk er dette enkel og gjønete nittitallsrock med rølpetekster. Kall det partymusikk, bruksmusikk, kukrock. Kall det guds gave til russen, kall det vanvittig fengende om du synes det er det, kall det tøft om du ikke har hørt noe liknende før, gjør hva du vil, bare ikke kall det nyskapende, annerledes - eller godt gjort, skrev hun.

Deretter er det klart for en hakket mer kritikervennlig artist: Siri Nilsen (datteren til Lillebjørn). Siri veksler med å synge på norsk og engelsk, og ga ut sin debutplate «Vi som ser i mørket» i fjor.

Moro fra Balkan Sigøynerpunk, tango og Tom Waits er fenomener som står sterkt i Norge, og alt dette er ingredienser i den gryta Lady Moscow serverer.

Sekstetten bruker instrumenter som fiolin, kontrabass, mandolin, trekkspill, slagverk og klokkespill, så om du er lei gitar-bass-og trommer-oppsettet man vanligvis får på rockekonserter kan dette være noe for deg.

Så avsluttes kvelden med Rakija, et band med medlemmer fra Serbia og Norge, som spiller tradisjonell serbisk folkemusikk i ny tapning.

Og så er Bylarm-natta over, før livesendingen starter opp igjen til noenlunde samme tid i morgen.

Nyt!

OMTALT DEBUTANT: Siri Nilsen debuterte i fjor, og håper på Bylarm-gjennombrudd i år. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM
OMTALT DEBUTANT: Siri Nilsen debuterte i fjor, og håper på Bylarm-gjennombrudd i år. FOTO: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer
A-LAGET: Hip hop fra Bergen. FOTO: ODD MEDHUS
A-LAGET: Hip hop fra Bergen. FOTO: ODD MEDHUS Vis mer