I kveld skal stjernene få bryne seg på hip hop-sjangeren

Vi anmelder «Stjernekamp» låt for låt.

HIP HOP-KVELD: Blir det tidligere Vamp-vokalist Paul Hansens tur til å hevde seg i kveld? Denne gangen tolker han Eminem.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HIP HOP-KVELD: Blir det tidligere Vamp-vokalist Paul Hansens tur til å hevde seg i kveld? Denne gangen tolker han Eminem. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

STJERNEKAMP: I kveld er det hip hop de syv resterende artistene skal gi seg i kast med.

Nora Foss al-Jabri: «Can't Hold Us» av Macklemore & Ryan Lewis
Hun har noen heftige vers å bryne seg på her, Nora. Den unge sangeren kommer seg greit igjennom det uten å snuble altfor hardt. Problemet er at i refrenget, der låten virkelig skal løfte seg, blir hun litt for spak for sitt eget beste. Totalt sett blir låten en tanke for heseblesende og fattig på trøkk. Når alt det er sagt, har hun gitt seg selv en utfordring og ikke valgt den letteste utveien. Det står det respekt av.

Mo Abdi Farah: «U Can't Touch This» av MC Hammer
Om det er noen som har mulighet til å hente dette hjem i kveld, så er det Mo. Han har i alle fall både stil og dansetrinn innabords. I tillegg til de heftige versene, klarer han også å spe på med litt publikumsfrierier. Mo er en ekte entertainer og en ganske habil sanger, nå også rapper. Det han mangler av pondus, tar han igjen med ren entusiasme og pur formidlingsglede.

Jørn Hoel: «Golddigger» av Kanye West
Hvor skal man begynne her? Uttrykket en fisk på land melder seg ganske kjapt. Jørn Hoel vet det nok veldig godt selv også at han sliter her. Når det er sagt - det skorter ikke på underholdningsverdi og innsats er selvsagt prisverdig. Selv om det blir mer sommerrevy en kreativ hip hop-tolkning.

Anita Skorgan: «Stjerner» av Karpe Diem
Denne hadde jeg ikke sett komme. For det første er det et veldig riktig og kult låtvalg av Anita. Her er det en historie å fortelle. I versene er hun pussig stakato og myk om hverandre, og en del tekst detter ut som en følge av det, noe som trekker ned helheten en liten smule. Men i refrengene skinner hun virkelig når hun våger å dra på med litt attityde. Klangen i stemmen hennes kler låten helt utmerket.

Reidun Sæther: «Get Your Freak On» av Missy Elliot
Her er det store divasko å fylle. Både det tekniske, trøkk og fremtoning er viktig for å få denne sangen til å leve. Men Reidun har store lunger, mye energi og den fandenivoldskheten som skal til for å hale denne urbanklassikeren i land. Hun blir litt kortpustet som alle  andre, men helhetsmessig trekker hun det lengste strået så langt i et humpete løp.

Paul Hansen: «Cleaning Out My Closet» av Eminem
Paul starter helt på topp. Han har en veldig fin flyt i versene, men i det melodiske blir han merkelig nok litt spak i fraseringene. Det betyr dog ikke så mye i den store sammenhengen, så lenge resten er plettfritt. Stemmeklangen hans kler Eminem-tolkningen utmerket og nnlevelsen og formidlingen er upåklagelig.

Raylee: «Run the World (Girls)» av Beyonce
Det er synd at Raylee ikke er helt der oppe som sanger, hun er nemlig en showdame av format. Hun leverer alltid fargesprakende opptredener, så også her. Både koreografi, kostymer og attityde sitter som det skal. Det er ingen lett sak å synge Beyonce og samtidig skulle slappe av og se kul ut. Raylee klarer det, men stemmen hennes er litt for spak til å nå helt opp til toppen. Men om det er kulhetsfaktoren det står på, er hun en ener i kveld.