Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I kveld spiller de sin siste konsert noensinne

- Det blir ingen klein reunion

EN SISTE SYDENTUR: I kveld spiller Follo-bandet Rumble In Rhodos deres siste konsert. Dagbladet møtte vokalist Thomas Bratlie Haugland og gitarist Henrik Lie for å høre hvorfor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EN SISTE SYDENTUR: I kveld spiller Follo-bandet Rumble In Rhodos deres siste konsert. Dagbladet møtte vokalist Thomas Bratlie Haugland og gitarist Henrik Lie for å høre hvorfor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Etter fire album og utallige konserter gir Follo-bandet Rumble In Rhodos seg på det trettende året.

Dagbladet møter en tredjedel av bandet for å undersøke om de mener alvor. 

Dere skal ikke dra en «A-ha» om fem år?

- Det blir ingen klein reunion. Det sto i klausulen da vi ble enige om det her, understreker vokalist Thomas Bratlie Haugland med et varmt smil.

Dermed blir opptredenen deres på Rockefeller i kveld den aller siste muligheten til å oppleve Rumble In Rhodos live.

Kveldens konsert setter punktum for en tredagers avskjedsturné, og ikke minst en karriere som brer seg utover 12 år, fire album, flere sjangre og utallige kilometer med turnering. Men hvordan tar man den skjebnesvangre avgjørelsen om å avlive et band?

- Det hadde lenge ulmet litt da vi ikke ble enige om den musikalske veien videre, forteller Haugland.

MYE MIMRING: Den siste tiden mot avskjedsturnéen har vært preget av mimre på de gode minnene fra bandtiden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MYE MIMRING: Den siste tiden mot avskjedsturnéen har vært preget av mimre på de gode minnene fra bandtiden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Gitarist Henrik Lie tok praten med Haugland i januar over en kopp kaffe. Etter to kritikerroste plater på rad, og en særdeles vellykket overgang fra hardcore og screamo til mer poppete indie og post-punk, foreslo han at bandet skulle gi seg mens leken var god.

- Jeg kjente på det da vi testa ut noen skisser vi hadde. Vi prøvde å slenge dem sammen og komme fram til det neste Rumble-kapittelet. Men det var ikke den «wow»-greia jeg håpet på at det skulle bli, forklarer Lie.

Mistet motivasjonen 
Alle medlemmene i det sekshodede bandet befinner seg i midten av tredveårene, og det ble et litt for stort mangfold av prioriteringer ifølge Lie. 

- Når du ser at folk ikke har tid eller overskudd til å pushe bandet videre lenger, mister du selv litt motivasjon. Det var ikke alle i bandet som var enige i det, men det er som et forhold. Den ene parten tror og håper på at det kan gå bra.

For det å dra på avskjedsturné er litt som å være det kjæresteparet som har slått opp men fortsatt bor sammen, er det ikke?

- Det er akkurat det det er. Vi hadde jo en veldig fin helg sammen nå, hvor vi skulle forberede oss til avskjedsturneen. Så vi dro opp til et småbruk i Nord-Odalen og øvde tre dager i strekk i en låve. Da var stemningen kjempefin igjen, forteller Haugland.

Tvillingbroren hans, David Bratlie, som også spiller gitar i bandet, kokkelerte fram maten mens resten av bandet fortalte gamle skrøner.

- Vi var som et gammelt ektepar som forteller de samme historiene om igjen. Det var en fin siste-date. Rumble er over, men det lever i beste velgående i minner, forteller Henrik.

Drømmen som mangler
I løpet av 12 år har bandet fått gleden av å hake av flere av drømmene de hadde som tenåringer. Fra da Henrik holdt i den den aller første Rumble-vinylen, til da bandet spilte i Japan, Canada og på Roskilde. Men det er en drøm som Thomas ikke har fått oppfylt.

JERNGIVER: Rumble in Rhodos-vokalist Thomas Bratlie Haugland er kjent for å gi jernet på scenen. Her fra en konsert på Parkteateret for to år siden. Foto: SCANPIX
JERNGIVER: Rumble in Rhodos-vokalist Thomas Bratlie Haugland er kjent for å gi jernet på scenen. Her fra en konsert på Parkteateret for to år siden. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi fikk aldri spilt i USA, sier han og trekker vemodig på skuldrene. 

Er det aktuelt med reunion-konsert om fem år om den blir holdt i statene?

Svaret Haugland avslutter sitt aller siste intervju som Rumble In Rhodos-vokalist er kort - og brutalt.

- Nei.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!