Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I kveld tar han steget inn i Gullrekka

Erik Solbakken gleder seg til å slåss med TV 2 om seerne.

HOPPER I DET: Erik Solbakken har vært Barne TV-prins i seks år. Nå tar han sats med sitt første voksen TV-program, til alt overmål satt inn i selveste gullrekka på fredagskvelden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HOPPER I DET: Erik Solbakken har vært Barne TV-prins i seks år. Nå tar han sats med sitt første voksen TV-program, til alt overmål satt inn i selveste gullrekka på fredagskvelden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I kveld er det premiere for barne-tv-helten og Eurovision-verten Erik Solbakkens nye program. «Popstokk» er et nyutviklet gameshow som forener musikalske utfordringer, popquizelementer og kjendisgjester. Programmet går rett inn i NRKs gullrekke på fredagskvelden, der det erstatter «Beat for beat» fram til neste høst.

- Uten å ønske å tråkke noen på tærne: «Popstokk» er kanskje skrevet med en litt mer ungdommelig penn enn «Beat for beat», sier programlederen — så diplomatisk han bare kan.

Men mest av alt gleder konkurransemennesket Solbakken seg til å lede et program som må slåss med nebb og klør for hver seer de skal ta fra TV2. «Popstokk» går nemlig samtidig med «Norske talenter» — der Eriks tidligere NRK Super-kollega Marthe Sveberg Bjørstad er en av to programledere.

Konkurranseutsatt - Barne-tv har jo NRK på en måte monopol på. Og Melodi Grand Prix-kvelden har jo det norske folk holdt av. Derfor har jeg egentlig aldri ledet noe konkurranseutsatt program før, sier 26-åringen, og legger til at «Norske talenter» er en sterk konkurrent.

Det er gått seks år siden Solbakken sluttet på Journalisthøgskolen for å bli barne-tv-programleder i NRK. De siste åra har han vært å se på barnekanalen Super i showet «Krem nasjonal» sammen med de unge medprogramlederne Signe (13) og Magnus (14).

- Å, jeg kommer til å savne dem veldig. De var fantastiske å jobbe med, vi fikk et skikkelig kompisforhold. Med det er litt greit å kunne gjøre andre ting nå. Jeg vil ikke si jeg er «ferdig med» å lage tv for barn, men å lage voksen-tv åpner jo noen nye dører i forhold til hva du kan underholde med.
Status Da han ble plukket ut til å lede den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen sammen med Nadia Hasnaoui og Haddy N'jie, gikk det opp for det norske folk hvilken status den unge tv-personligheten har i NRK. Men at han er den nye Fredrik Skavlan, vil ikke Erik Solbakken gå med på.

- Uff nei, jeg ønsker ikke å hause opp enda større ambisjoner. Jeg nøyer meg med å konstatere at det finnes mange muligheter i NRK. Flopper «Popstokk» helt, kan jeg kanskje settes inn i kampen om pensjonistene og lede «Da capo», fleiper han.

Ønsker ham velkommen etter Marthe Sveberg Bjørstad ønsker ekskollegaen velkommen inn i fredagsunderholdernes rekker. For fire år siden, da NRK Super var en nystartet kanal, var Erik Solbakken og Marthe Sveberg Bjørstad sammen om å lede «Superkviss».

Nå ønsker Bjørstad, som leder «Norske talenter» på TV 2 og til høsten tar over «Jakten på kjærligheten», ekskollegaen velkommen inn i fredagsprogramoversikten.

- Erik blir en heftig konkurrent. Helt siden jeg hørte at han skulle lede «Popstokk», har jeg tenkt at dette blir forbasket spennende. Men det er bra med konkurranse, så han ønskes all mulig lykke til, sier programlederen, som innrømmer at hun er blant dem som følger ratingtallene med stor interesse fra uke til uke.

KONKURRENTER: I 2007 var Erik Solbakken og Marthe Sveberg Bjørstad kolleger i Superkviss på NRK. Nå skal de fighte om seerne for hver sin kanal på fredagskvelden. Foto: NRK
KONKURRENTER: I 2007 var Erik Solbakken og Marthe Sveberg Bjørstad kolleger i Superkviss på NRK. Nå skal de fighte om seerne for hver sin kanal på fredagskvelden. Foto: NRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling