I kveld tar han steget inn i Gullrekka

Erik Solbakken gleder seg til å slåss med TV 2 om seerne.

HOPPER I DET: Erik Solbakken har vært Barne TV-prins i seks år. Nå tar han sats med sitt første voksen TV-program, til alt overmål satt inn i selveste gullrekka på fredagskvelden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HOPPER I DET: Erik Solbakken har vært Barne TV-prins i seks år. Nå tar han sats med sitt første voksen TV-program, til alt overmål satt inn i selveste gullrekka på fredagskvelden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld er det premiere for barne-tv-helten og Eurovision-verten Erik Solbakkens nye program. «Popstokk» er et nyutviklet gameshow som forener musikalske utfordringer, popquizelementer og kjendisgjester. Programmet går rett inn i NRKs gullrekke på fredagskvelden, der det erstatter «Beat for beat» fram til neste høst.

- Uten å ønske å tråkke noen på tærne: «Popstokk» er kanskje skrevet med en litt mer ungdommelig penn enn «Beat for beat», sier programlederen — så diplomatisk han bare kan.

Men mest av alt gleder konkurransemennesket Solbakken seg til å lede et program som må slåss med nebb og klør for hver seer de skal ta fra TV2. «Popstokk» går nemlig samtidig med «Norske talenter» — der Eriks tidligere NRK Super-kollega Marthe Sveberg Bjørstad er en av to programledere.

Konkurranseutsatt - Barne-tv har jo NRK på en måte monopol på. Og Melodi Grand Prix-kvelden har jo det norske folk holdt av. Derfor har jeg egentlig aldri ledet noe konkurranseutsatt program før, sier 26-åringen, og legger til at «Norske talenter» er en sterk konkurrent.

Det er gått seks år siden Solbakken sluttet på Journalisthøgskolen for å bli barne-tv-programleder i NRK. De siste åra har han vært å se på barnekanalen Super i showet «Krem nasjonal» sammen med de unge medprogramlederne Signe (13) og Magnus (14).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer