Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

... i kveld var det Christians tur

Sinatra, storband og smoking hjalp ikke: Christian Stenseng (21) er ute av Idol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kveld var det klart for den åttende finalerunden i Idol. Med storband i ryggen sang de fem gjenværende finalistene seg gjennom den ene slagersviska etter den andre. Deretter var det opp til tv-seerne.

Denne gangen var det bærumsgutten Christian Stenseng (21) som fikk færrest stemmer. Det betyr snipp-snapp-snute - Christian er ute.

- Ingen bombe

Christian selv tok Idol-avgangen med tilsynelatende stor ro. Han var nok forberedt på nedtur etter den lunkne mottakelsen fra dommerbordet etter å ha framført Frank Sinatras «I get a kick out of you».

- Det var ikke noen bombe. Jeg har sittet i stolen fem-seks ganger nå, sa han før han takket hele Idol-sirkuset.

- Jeg vil takke dommerne som har trodd på meg så lenge, og seerne som har stemt meg hit. Jeg ble nummer fem, og jeg er utrolig stolt av meg selv, sa Christian tappert.

- Jeg føler meg som en vinner. Det er fire igjen i konkurransen, og de er alle verdige til å vinne.

Enstemmig

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Dommerne - også de for anledningen i smoking og gallakær - var samstemte i sin spådom like før avgjørelsen falt.

- I dag går Christian. Så enkelt er det, sa dommer Tor Milde.

De tre andre i dommerpanelet var helt enige. Tidligere på kvelden hadde de få superlativer å hoste opp i bedømmelsen av Christians Sinatra-opptreden.

- I dag synes jeg ikke du klarte deg så bra vokalt sett, sa hoveddommer Tone-Lise Skagefoss.

- Vokalen satt ikke helt i dag, sa Ole Evenrud, som klaget på sure toner.

Comeback-Erik
En som gjorde større suksess i kveld var sambygdingen Erik Flaa. 21-åringen høstet lovord og stormende jubel fra dommerne - også de for anledningen i smoking og gallakær.

Produsent og meddommer David Eriksen la vekt på Eriks låtvalg - croonerklassikeren «Feeling good» á la Michael Bublé - som han mente var «fantastisk». Til og med den fryktede Milde var over seg av begeistring.

- Den måten du har transformert deg på er helt utrolig. Du er fabelaktig.

Evenrud var hjertens enig.

- Du var veldig bra i kveld, Erik. Nå gjør du mooves og beveger deg, det er gøy å se.


Outsider

Flaa har tidligere blitt spådd en kortvarig karriere i Idol-sirkuset, men outsideren - som ble hentet inn av dommerne som et «wildcard» etter at han røk ut i semifinalene - slår nå kraftig tilbake.

- Du har hatt en sinnsyk utvikling. I dag hadde du det vi har etterlyst tidligere, nå finnes du ikke ikke lenger anonym. Jeg er så stolt av at jeg hentet deg inn igjen at jeg ikke kan få sagt det, sa Tone-Lise Skagefoss.

Erik måtte finne seg i å dele godordene med storfavoritt Jorun Stiansen (21). Hun framførte «Smile» -og dommerne smilte bredt etterpå.

- Dette var ikke bra - men uforskammet bra, sa Milde.

- Det er lenge siden jeg har fått gåsehud, men det fikk jeg i dag. Det var helt nydelig., sa juryformann Skagefoss.

DOMMERNES VURDERING AV ALLE FINALISTENE:

1. CHRISTIAN STENSENG (21):

Sang «I get a kick out of you» (Frank Sinatra)

Tone-Lise Skagefoss: Du er en showmann, helt klart. Du koser deg alltid bra på scenen, det er lett å se. Men i dag synes jeg ikke du klarte deg så bra vokalt sett.

Ole Evenrud: Du gjør en bra «sceneperformance», og danser fint, men det ble litt surt innimellom. Vokalen satt ikke helt i dag.

David Eriksen: Du føler deg trygg og liker å flørte, men dette er kanskje ikke den sjangeren som passer stemmen din best.

Tor Milde: Du er en stor entertainer, kanskje bortsett fra stemmen i dag. Du skjærer ut og sliter enkelte steder. Desverre hyggeligere å se på deg enn å høre på deg akkurat i dag.

2. JORUN STIANSEN (21):

Sang «Smile» (Westlife)

Tor Milde: Dette var ikke bra - men uforskammet bra. Jævlig bra.

David Eriksen: Først og fremst ros til deg for at du beholder roen. Dette var deilig å høre på.

Ole Evenrud: Med fare for å bli upopulær i Akersgata, og blant de som har greie på det, men dette var fantastisk.

Tone-Lise Skagefoss: Det er lenge siden jeg har fått gåsehud, men det fikk jeg i dag. Det var helt nydelig.

3. ALEJANDRO «ALI» FUENTES (17):

Sang «Beyond the sea» (Bobby Darin)

David Eriksen: Du gjør en veldig fin figur. Dette er ikke din sjanger, men du kommer veldig fint ut av det.

Ole Evenrud: Det var noen sure toner her og der, men jeg setter det på kontoen for sjarmerende opptreden.

Tor Milde: Du har klart å tilpasse deg de ulike sjangerne, men når du skal gi ut plate - for det vil du helt sikkert gjøre - håper jeg det ikke blir med sånne låter.Men du klarte deg fint.

Tone-Lise Skagefoss: Det var kjempegøy å se deg i dag. Du har utviklet deg mye, og stemmen din har vi jo alltid likt. Du nådde ikke opp på toppen vokalt i dag, men dette var fint. Du er fin.

4 ERIK FLAA (21):
Sang «Feeling good» (Michael Bublé)

Tone-Lise Skagefoss: Du har hatt en sinnsyk utvikling. I dag hadde du det vi har etterlyst tidligere, nå finnes du ikke lenger anonym. Jeg er så stolt av at jeg hentet deg inn igjen at jeg ikke kan få sagt det,

Ole Evenrud: Du var veldig bra i kveld, Erik. Nå gjør du «mooves» og beveger deg, det er gøy å se.

David Eriksen: Jeg må si meg enig med de to foregående her. Og låtvalget var fantastisk, du kunne ikke valgt en bedre låt enn i kveld. Du klarer å bruke registeret ditt hundre prosent.

Tor Milde: Den måten du har transformert deg på er helt utrolig. Du er fabelaktig.

TONE DAMLI AABERGE (16):
Sang «Sparkling diamonds» (Nicole Kidman)

Tor Milde: Du er jo sjarmtrollet, Tone. Og det var en morsom versjon, du gjør mye ut av det og hopper og spretter. Alt i alt synes jeg at du klarte deg bra.

David Eriksen: Jeg er enig med Tor, det var gøy å se på. Jeg har savnet det at du beveger deg og gjør mer ut av deg, og det gjorde du i dag.

Ole Evenrud: Det var gøy å se at du gjorde mer på scenen i dag enn tidligere. Et forrykende sceneshow i dag. Jeg reagerte litt på engelskuttalen din i dag, men de høye tonene på slutten satt som en kanon.

Tone-Lise Skagefoss: Jeg hadde tenkt å si som de andre, at det var gøy å se at du beveget deg litt igjen. I dag var du veldig bra på scenen. Du endte vokalmessig mye bedre enn du begynte, og det var veldig gøy å se deg i dag. Lykke til.

GIKK UT I KVELD: Christian Stenseng (21).
MED VIDERE: Jorun Stiansen.
MED VIDERE: Alejandro Fuentes.
MED VIDERE: Erik Flaa.
MED VIDERE: Tone Damli Aaberge.
Hele Norges coronakart