I live - tross alt

LONDON (Dagbladet): Depeche Mode har overlevd heroinmisbruk, turnéhelvete og musikalske døgnfluer. Nå gir synthpop-heltene ut et samlealbum med singlene fra 1986 til 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Helt siden vi lagde «Black Celebration» i 1986, har jeg sagt at det er lite sannsynlig at vi kommer til å gi ut flere plater. Likevel har de fortsatt å poppe ut, forteller låtskriver Martin Gore. Han sitter tilbakelent i sofaen sammen med keyboardist Andy Fletcher. Svartkledde og sarkastiske som alltid, men noen år eldre og noen lag makeup lettere enn da de startet karrieren i England i 1980. I dag har Depeche Mode solgt 30 millioner album og gitt ut 38 singler, hvorav 21 befinner seg på bandets andre singelsamling. Ikke mindre enn fire år sammenhengende har synthpop-spesialistene tilbrakt på singel-hitlistene.

Nedkjørt

Depeche Mode er på turné for første gang på fem år. Men Norge får ikke besøk. Under bandets forrige turné var vokalist Dave Gahan totalt nedkjørt på heroin, Alan Wilder forlot gruppa, og Fletcher og Gore vurderte å legge opp.

- Det var galskap. Vi turnerte oss fullstendig i hjel. Selv de to gospelsangerne vi hadde med ble innlagt på sykehus, og de var pliktoppfyllende kristne jenter. Det sier vel sitt om turneen, mener Gore.

Uthvilte

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer