«I love Maria Mena»

- Det største øyeblikket var da Letterman tok meg i hånda og sa: «Nydelig, Maria»!

 • Maria Menas offisielle hjemmeside

  NEW YORK (Dagbladet): Det forteller en lettet Maria Mena (18) etter at hun i natt norsk tid fikk sitt store gjennombrudd på «Late Show with David Letterman» på tv-kanalen CBS. Dette kan du se selv på NRK 2 neste tirsdag.

  -  I love Maria Mena! Jeg håper hun kommer tilbake, sa David Letterman da hun hadde avsluttet sangen.

  -  Litt forelsket


  Det er et prestisjefylt tv-program den norske artisten fikk delta i, samme dag som hennes cd «White turned blue» ble sluppet i USA. Forut for henne snakket Letterman med filmstjernen Halle Berry - nå aktuell med filmen «Catwoman».

  -  Jeg var temmelig nervøs, men da sangen først var i gang gikk det helt fin, sier Maria til Dagbladet.

  Maria har tidligere sagt at hun sammenlikner mennesker med frukt, men at hun sammenlikner seg selv med en regnbue.

  -  Hvordan vil du karakterisere Letterman?

  -  Han er en regnbue han også. Jeg er litt forelsket i ham. Og nå kan jeg fortelle barnebarna at jeg har truffet ham.

  Fornøyd plateselskap


  - Maria sendte en tekstmelding etter showet i går der hun fortalte at alt hadde gått bra, sier en oppglødd markedssjef i Sony Music, Ditlef Jacobsen til Dagbladet.no.

  - Det er veldig prestisjetungt, men det er selvfølgelig ikke noe garanti for at hun kommer til å slå gjennom. Vi synes uansett det er veldig gøy at hun gjør det bra der borte, fortsetter Jacobsen.

  Albumet som har fått navnet «White Turns Blue» i USA er en annen versjon enn den norske utgivelsen «Mellow». Det innholder blant annet tre låter fra Marias debutplate «Another Phase». USA Today mener at «White Turns Blue» fortjener tre av fem mulig stjerner og Dagbladets anmelder synes Maria greier «å balansere sårbarhet og tøffhet på en måte som gjør henne enda mer interessant og tiltalende som låtskriver».

  Hadde med kjæresten


  Marias amerikanske kjæreste var med i kulissene i går.

  -  Hvordan går det med forholdet?

  -  Det går helt fint.

  Maria har allerede blitt kjendis, og blir stadig spilt på amerikanske radiostasjoner.

  Utenfor tv-studioet i går kveld var det et stort oppbud av fotografer og fans som ville ha bilder og autografer.

  Inne på lista


  Maria Mena har nå vært på en tolv ukers promoturné i USA, noe som hittil har gitt veldig god uttelling. Singelen «You're the Only One» har vært helt oppe på 86. plass på den prestisjetunge «Billboard Hot 100»-lista, og 15. plass på singelsalgslista.

  Managementet holder imidlertidkortene tett til brystet når det gjelder betydningen av listeplasseringer, tv-opptredener og den videre lanseringen.

  -  Jeg kan si er at vi er fornøyd og har planene klare. Maria kommer til å være i USA et par uker til for å gjøre promoarbeid, men noe utover det vil jeg ikke kommentere, sier manager Robin Goodier.

  Avventer responsen


  «Late Show with David Letterman» har et gjennomsnittlig seertall på 4,2 millioner. Plateselskapet understreker at den videre lanseringen avhenger av amerikanernes reaksjon.

  -  Hvis alt klaffer og du har en hitsingel, kan en slik opptreden være verdt utrolig mye. Men det er mange artister som har spilt hos Letterman uten å slå igjennom. De videre lanseringsplanene avhenger av responsen albumet får, avslutter Jacobsen.

 • Les intervjuet med Maria i Teen Music
- VAR NERVØS: I natt opptrådte Maria Mena hos David Letterman foran 4,2 millioner seere. - Jeg var temmelig nervøs, men da sangen først var i gang gikk det helt fin, sa Maria da Dagbladet møtte henne utenfor tv-studio etter showeet.
MØTER FANSEN:</B> Maria har allerede mange fans i USA og flere hadde møtt utenfor studio til David Lettermann for å få en glimt og forhåpentligvis en autograf av den norske jenta.
PLATEDEBUTERTE SOM 15-ÅRING: Maria Mena ble nominert til hele tre Spellemannpriser for sitt første album «Another Phase».