Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

I «Martyrer» tar ungdomsopprøret form av religiøs radikalisering

Fundamentalisme som opprør.

HVORFOR?: «Martyrer» belyser mekanismene bak en radikalisering, og den maktesløshet den møtes med av omgivelsene. Her er Lena Kristin Ellingsen som Benedicte og Kjersti Botn Sandal som Lydia. Foto: Kim S. Falck-Jørgensen, Nationaltheatret
HVORFOR?: «Martyrer» belyser mekanismene bak en radikalisering, og den maktesløshet den møtes med av omgivelsene. Her er Lena Kristin Ellingsen som Benedicte og Kjersti Botn Sandal som Lydia. Foto: Kim S. Falck-Jørgensen, Nationaltheatret Vis mer

TEATER: Ungdomsskoleeleven Benedicte (Lena Kristin Ellingsen) blir brått religiøs. Hun nekter å delta i svømmeundervisningen på skolen. Hun begynner å sitere Bibelen i alle passende og upassende sammenhenger.

Hun gjør sin tro til et altomfattende rammeverk, et tankesett som gjør all den tvil hun tidligere måtte ha hatt på seg selv irrelevant, samtidig som hun får anledning til å forsvare alle de intriger hun ellers måtte ønske å sette i gang.

Kompromissløs

Ellingsens rolletolkning legger vekt på Benedictes kompromissløse fasthet. Hun møter sjelden omgivelsenes blikk. I stedet stirrer hun i bakken eller rett framfor seg. Ansiktet signaliserer urørbarhet, innesluttet overbevisning.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?