I «Martyrer» tar ungdomsopprøret form av religiøs radikalisering

Fundamentalisme som opprør.

HVORFOR?: «Martyrer» belyser mekanismene bak en radikalisering, og den maktesløshet den møtes med av omgivelsene. Her er Lena Kristin Ellingsen som Benedicte og Kjersti Botn Sandal som Lydia. Foto: Kim S. Falck-Jørgensen, Nationaltheatret
HVORFOR?: «Martyrer» belyser mekanismene bak en radikalisering, og den maktesløshet den møtes med av omgivelsene. Her er Lena Kristin Ellingsen som Benedicte og Kjersti Botn Sandal som Lydia. Foto: Kim S. Falck-Jørgensen, Nationaltheatret Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Ungdomsskoleeleven Benedicte (Lena Kristin Ellingsen) blir brått religiøs. Hun nekter å delta i svømmeundervisningen på skolen. Hun begynner å sitere Bibelen i alle passende og upassende sammenhenger.

Hun gjør sin tro til et altomfattende rammeverk, et tankesett som gjør all den tvil hun tidligere måtte ha hatt på seg selv irrelevant, samtidig som hun får anledning til å forsvare alle de intriger hun ellers måtte ønske å sette i gang.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer