Oslo 20050413. Pressekonferanse hos Hydro med a-ha. Alle tre medlemmene i a-ha hadde møtt frem. De skal spille på en konsert i Frognerparken 27 august, i forbindelse med Hydros 100 års jubileum. På bildet Magne Furuholmen.
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .
Oslo 20050413. Pressekonferanse hos Hydro med a-ha. Alle tre medlemmene i a-ha hadde møtt frem. De skal spille på en konsert i Frognerparken 27 august, i forbindelse med Hydros 100 års jubileum. På bildet Magne Furuholmen. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX .Vis mer

I morgen deler Magne ut 800 000 kroner

Har selv jobbet med nominert band.

(Dagbladet.no): Bylarms store musikerstipend på 800 000 kroner deles ut lørdag. Det er Magne Furuholmen, kjent fra A-ha, som er leder for den hemmelige juryen som plukker ut vinneren.

Et av de ti nominerte banda, Harry's Gym, fikk hjelp av Furuholmen til å komme i kontakt med ressurspersoner i England for rundt to år siden.

Furuholmen har også jobbet med gruppa i platestudio i England.

Ga aldri ut Furuholmen-plate
- Jeg sa hei til ham i dag, men ellers har vi ikke hatt noen kontakt med Magne på en god stund. Sist vi møttes var da Bylarm ble arrangert i Trondheim. Det er vel to år siden, sier bandets trommeslager Bjarne Stensli til Dagbladet.no.

Plata Furuholmen hjalp kvartetten å spille inn, ble aldri gitt ut. Furuholmen er med andre ord ikke involvert på noen av sporene på bandets selvtitulerte debutplate, som kom i høst.

FIKK HJELP FRA MAGNE: Bandet Harry's Gym, nominert til stipend. Foto: ANNIKEN C. MOHR/HARRYS-GYM.COM
FIKK HJELP FRA MAGNE: Bandet Harry's Gym, nominert til stipend. Foto: ANNIKEN C. MOHR/HARRYS-GYM.COM Vis mer

Bylarm har i dag gått ut og presisert hvordan det såkalte Statoil Hydro-stipendet deles ut, og hvilke rollekonflikter som har dukket opp i prosessen.

Bylarm-mann jobber med to nominerte
Forholdet mellom Magne Furuholmen og Harry's Gym ble avklart umiddelbart etter at nominasjonene var klare, og siden det er gått over et år siden samarbeidet opphørte, mener festivalens ledelse det er greit at Furuholmen leder juryarbeidet.

To av de andre nominerte, Heroes & Zeros og Lindstrøm, jobber med manager og bookingmann Vegard Waske. Waske jobber tett med Bureau Storm, selskapet som står bak Bylarm. Festivalen presiserer at selskapet likevel ikke har inntekter som stammer fra Heroes & Zeros eller Lindstrøm.

For å unngå tvil rundt habilitet, har juryen bedt om at en representant fra Statoil Hydro er tilstede som observatør under alle jurymøtene. Det blir også ført referat fra disse møtene, skriver festivalledelsen i sin offisielle blogg i dag.

I fjor ble Ida Maria den første mottakeren av Statoil Hydro-stipendet. Hun har brukt pengene til turnering i USA, Australia og Storbritannia.

JOBBER MED BYLARM-MANN: Elektronikaartisten Lindstrøm, også blant de nominerte til 800 000-kroners-stipendet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD/DAGBLADET
JOBBER MED BYLARM-MANN: Elektronikaartisten Lindstrøm, også blant de nominerte til 800 000-kroners-stipendet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD/DAGBLADET Vis mer