Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I morgen må Blacksheeps-Emelie forsvare seg i retten

Ble ikke enige i rettemeklinga.

I RETTSSAK: Emelie Nilsen og Agnete Kristin Johnsen er i rettssak med de tidligere Blacksheepsmedlemmene Viktoria Eriksen og Alexander Touryguin (bak). Bildet er fra 2009.  Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
I RETTSSAK: Emelie Nilsen og Agnete Kristin Johnsen er i rettssak med de tidligere Blacksheepsmedlemmene Viktoria Eriksen og Alexander Touryguin (bak). Bildet er fra 2009. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det ble i dag gjennomført rettsmekling mellom originalbesetninga av the Blacksheeps, uten at partene kom til enighet.

Dermed vil det bli gjennomført rettssak tirsdag og onsdag.

Bakgrunnen for striden er at Agnete Johnsen og Emelie Nilsen fortsatte Blacksheeps-eventyret uten Viktoria Eriksen (trommer) og Alexander Touryguin (bass), men under samme bandnavn.

Tidligere i vår fortalte Johnsen og Nilsens advokat Kjell Oddvar Heggvoll at det var særlig tre punkter partene strides om:

• Flere typer erstatningskrav
• Rettighetene til bandnavnet
• Opphavsretten til låtene

Dette er også punktene partene i dag ikke klarte å bli enige om under rettsmeklinga, opplyser Heggvoll.

- Ikke overrasket - Det er trist at partene ikke har klart å bli enige. Enighet hadde vært det beste for alle parter, sier Heggvoll til Dagbladet.

- Er du overrasket?

- Nei, egentlig ikke. Vi hadde ikke store forhåpninger om det på forhånd, svarer han.

Heggvoll forteller at han er optimistisk i forkant av morgendagens rettssak.

- Stor belastning Tilstede i dag var saksøkerne Viktoria Eriksen og Alexander Touryguin. De saksøkte var i dag representert ved sine foreldre, men i morgen må også Emelie Nilsen møte, ettersom hun er myndig.

- Hvordan opplever Emilie dette?

- Hun, som alle de tre andre, hadde helst sett at det ikke hadde blitt en sak. De opplever dette som en rimelig stor belastning, forteller Heggvoll.

- Vil stoppe misbruk Motparten har ikke fastsatt en konkret sum for sitt erstatningskrav, men advokaten til eks-medlemene, Arnor B. Ilstad, fortalte til Dagbladet i november at hele saken saken dreier seg om millionverdier.

-Vi vil stoppe motparten i å misbruke navnet i egen vinning uten å ta med mine klienter, sa Ilstad da.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Arnor B. Ilstad.