I muslimske land er det ikke vanlig å stille spørsmål. Hvorfor er det slik?

Å søke kunnskap, ta utdanning, tvile og spørre er viktig i Koranen, og setter vår forståelse av islam i et annet perspektiv.

KJEMPER MOT: IS-staten er som tatt ut av steinalderen. Det er den type samfunn de ønsker. De vil reversere utviklingen, de ønsker et samfunn der folk ikke blir gitt valg. Bildet viser et medlem av Jaish al-Islam i Damaskus som kjemper både mot det syriske regimet såvel som IS. FOTO: NTB SCANPIX
KJEMPER MOT: IS-staten er som tatt ut av steinalderen. Det er den type samfunn de ønsker. De vil reversere utviklingen, de ønsker et samfunn der folk ikke blir gitt valg. Bildet viser et medlem av Jaish al-Islam i Damaskus som kjemper både mot det syriske regimet såvel som IS. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I muslimske land er det vanlig ikke å stille spørsmål. Å stille spørsmål ved deler av religionen blir ansett å være en eksklusiv, men ikke spesielt privilegert, oppgave for ikke-muslimer. Det argumenteres med at islam skiller seg fra andre verdensreligioner ved at det er mindre rom for individet selv å søke, tvile og spørre. Mange muslimer godtar også at det er oppgaven til få religiøse forbilder, muslimske lærde, som skal bane vei som samfunnets moralske voktere og fortelle hva som er rett og galt.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer