I natt kan det bli NRK-streik

Kan ramme direktesendinger om Eurovision-finalen og fotball EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk Journalistlag (NJ) og LO Stat møter arbeidsgiverorganisasjonen Spekter til mekling hos Riksmegleren onsdag klokka 10 for å forsøke å komme til enighet om en ny overenskomst om lønnsoppgjøret i NRK.

Hvis ikke partene blir enige innen midnatt går NRK-ansatte ut i streik.

- Vil sette urettferdighet i system - Vi jobber alltid for en løsning, men jeg må erkjenne at vi står langt fra hverandre. NRK vil ødelegge lønnssystemet og sette urettferdighet i system. Trekker ikke NRK seg på dette kravet, vil faren for streik være overhengende stor, sier Lise Olsen, forhandlingsleder for LO stat i en pressemelding.

22. april ble det brudd i forhandlingene mellom de to partene. Dette er det flere grunner til.

NJ vil blant annet ha slutt på gratisjobbing og vil jevne ut lønnsforskjellene innad i redaksjonene.

- Jobbing på sosiale medier er like mye journalistisk arbeid som alt annet, og skal betales på samme måte. I dag jobbes det mye gratis på fritida, og jobbingen registreres ikke som en del av den normale arbeidstida. Vi krever at NRK forplikter seg til å rydde opp i dette, står det i en pressemelding sendt ut av NJ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.