<strong>I FORHANDLINGER:</strong> Direktør Håkon Li Dragland i Canal Digital tror forhandlingene med TV 2 kan lede fram. Foto: Jacques Hvistendahl
I FORHANDLINGER: Direktør Håkon Li Dragland i Canal Digital tror forhandlingene med TV 2 kan lede fram. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

I natt kan en halv million seere miste TV 2-kanaler

- Det ser ikke lyst ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det pågår forhandlinger utover dagen. Det er frist ved midnatt, og det er fortsatt stor avstand, så det er umulig å si hvor dette vil ende. Men det ser ikke lyst ut, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy til Dagbladet.

Konflikten mellom TV 2 og Canal Digital Kabel har nå pågått i nærmere ett år, en konflikt som har resultert i offentlig skittentøyvask og drittslenging.

Den betente striden dreier seg om hvor mye Canal Digital skal betale TV 2 for å distribuere TV-kanalene, og underveis har både TV 2 og Canal Digital drevet kampanjer mot den andre parten.

Blir de ikke enige, vil en halv million Canal Digital-abonnenter miste kanaler som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Filmkanalen og TV 2 Bliss.

- Står på krava Direktør i Canal Digital, Haakon Li Dragland, sier til NTB at det fortsatt er håp om å finne en løsning.

- Vi forhandler fortsatt, og det hadde vi vel ikke gjort om vi ikke trodde det kunne føre fram, sier han.

Det var da Canal Digital tidligere i høst la kanalene TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Filmkanalen og TV 2 Bliss i den valgfrie delen av sin nye kanalpakke, at TV 2 reagerte med å si opp sin avtale med Canal Digital om disse kanalene med virkning fra 23. november, skriver Kampanje.

Kan stenge kanaler Den bitre striden til tross, Indrøy hevder stemningen rundt forhandlingsbordet er sivilisert.

- Vi er godt oppdratt hjemmefra. Men dette er en veldig viktig sak for oss, så vi går før en langsiktig og ikke lettvint løsning. Vi står på våre krav.

- Hva skjer hvis dere ikke blir enige ved midnatt?

<strong>- SER IKKE LYST UT:</strong> Informasjonssjef i TV 2, Rune Indrøy, om forhandlingene med Canal Digital. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
- SER IKKE LYST UT: Informasjonssjef i TV 2, Rune Indrøy, om forhandlingene med Canal Digital. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer

- Da stenges kanalene ned. Det er mulig å fortsette forhandlingene noen timer hvis begge parter ser det som fornuftig, men midnatt er altså fristen, svarer Indrøy.

- Teknisk feil Forhandlingene skjer parallelt med at Det Norske Veritas i går ettermiddag publiserte en gransking av omstendighetene rundt Canal Digitals påståtte «sensur» av TV 2 Nyhetskanalen.

TV 2 gikk i oktober hardt ut mot Canal Digital i forbindelse med at seere av Nyhetskanalen fikk, i stedet for nyhetssendingen, opp en informasjonsplakat fra Canal Digital Kabel (CDK).

I plakaten ble det hevdet Canal Digital hadde imøtegått alle TV 2s krav i forhandlingene.

Men i rapporten, bestilt av Canal Digital, konkluderer Veritas med at det hele var en teknisk feil. Ifølge Veritas var det altså ikke bevisst sabotasje fra Canal Digitals side.

- Jeg har lest rapporten, og har ingen grunn til å tvile på konklusjonen. Men jeg er overrasket over at en slik teknisk feil kan oppstå, og det tyder på at Canal Digital må bli flinkere til å sikre systemene sine, sier Indrøy i TV 2 til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer