I natt kommer Google-telefonen

Med MySpace og musikk.

(Dagbladet.no): Klokka seks i kveld California-tid, klokka tre natt til onsdag norsk tid, starter den første butikken salget av HTC T-Mobile G1, den første telefonen basert på Googles operativsystem Android.

Det er T Mobile-butikken på Market Street i San Francisco som får æren av å tyvstarte salget av den nye telefonen, skriver Wired. Telefonen selges bare gjennom mobiloperatørens egne butikker, og de øvrige T-Mobile-butikkene i USA åpner for salg av G1 først onsdag morgen lokal tid.

Nettsamfunn

Mange spår at tjenester som knytter brukerne opp til sosiale medier og nettsamfunn blir helt sentrale for neste generasjon mobiltelefoner, og GigaOM rapporterer at MySpace lanserer en Android-versjon av MySpace Mobile i tide til nattas lansering av G1.

Samtidig rapporterer flere nettsteder, deriblant Mashable, at musikktjenesten Imeem lanseres for Android som første mobilplattform.

I motsetnig til konkurrenter som Pandora og Last.fm har Imeem foreløpig ikke noe produkt for iPhone. TechCrunch mener Imeem er den beste applikasjonen utviklet for Android så langt.

Facebook og MySpace

Samtidig som lanseringen av den første Android-telefonen bare er timer unna, begynner det å lekke informasjon om den neste telefonen basert på Googles åpne operativsystem.

SLIPPES I NATT: Den HTC-proudserte T Mobile G1 er den første telefonen med Googles operativsystem, Android. I natt kommer de første telefonene i salg i USA. Foto: SCANPIX
SLIPPES I NATT: Den HTC-proudserte T Mobile G1 er den første telefonen med Googles operativsystem, Android. I natt kommer de første telefonene i salg i USA. Foto: SCANPIX Vis mer

Business Week rapporterer at Motorola jobber med en Android-telefon som blant annet vil ha støtte for nettsamfunn som Facebook og MySpace rett ut av boksen.

Motorolas Android-telefon ventes først i andre kvartal neste år. Når en Android-basert telefon kan bli tilgjengelig i Norge, er foreløpig uklart.

I natt kommer Google-telefonen
<B>GOOGLEGUTTA: Sergey Brin og Larry Pagen på rulleskøyter under presentasjonen av T-Mobile G1. Foto: SCANPIX