Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I natt står rocke­legendene sammen på scenen for første gang på over 20 år

Gjenforenes på The Troubadour.

GJENFORENES PÅ SCENEN: Etter over 20 år med drittslenging, krangling og intriger, ser det ut til at Guns n' Roses, med frontfigurene Axl Rose og Slash, igjen skal stå på scenen sammen. Bildet er hentet fra en konsert i Rio de Janeiro i 1991. Foto: Neal Preston / Corbis / NTB Scanpix
GJENFORENES PÅ SCENEN: Etter over 20 år med drittslenging, krangling og intriger, ser det ut til at Guns n' Roses, med frontfigurene Axl Rose og Slash, igjen skal stå på scenen sammen. Bildet er hentet fra en konsert i Rio de Janeiro i 1991. Foto: Neal Preston / Corbis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter over 20 år med drittslenging, krangling og intriger, ser det ut til at Guns n' Roses, med frontfigurene Axl Rose og Slash, igjen skal stå på scenen sammen.

Det blir første gang gitaristen og vokalisten står på scenen sammen siden de i sin tid avsluttet «Use Your Illusion»-turneen i Sør-Amerika i Buenos Aires 17. juli 1993.

Billboard skrev i desember at bandet skal headline Coachella-festivalen i California senere i vår, og nå skriver Rolling Stone at de i natt norsk tid har sin første opptreden på The Troubadour i Los Angeles.

Stor fallhøyde Men selv om nyheten får det til å krible hos mange av bandets tilhengere, er det ikke alle som er like ekstatiske. En av dem er Dagbladet-anmelder Torgrim Øyre.

I januar sa han at de mulige hindrene er mange og at fallhøyden er veldig stor.

- Dette kan gå begge veier. Hvis alle involverte gjør det av de riktige grunnene kan vi få et fantastisk hyggelig gjensyn med noe som tross alt har vært utrolig viktig for rocken de siste 30 årene, men det kan fort bli et pinlig skue hvis det skinner gjennom at det bare er pengene som er agnet.

Øyre trodde den gang at mye avhenger av Axl Roses innstilling til prosjektet. Det er konfliktene mellom vokalisten og mange av de andre i originalbesetningen som tidligere har kommet i veien for samarbeid.

- Det meste står og faller på om Axl fortsetter i sitt spor med vanskelig og ofte skandaløs oppførsel, eller om han klarer å finne en ambisjon om å løfte Guns N' Roses igjen og spille på noen av de andres premisser. Da kan det bli interessant, sier Øyre.

Billigsalg Også Sandeep Singh, musikkansvarlig i Dagbladet og Idol-dommer, stilte seg avventende til comebacket.

- Umiddelbart lover det ikke akkurat sinnssykt bra. Jeg vet ikke hvor positivt det er at et band som verken har levert bra samlet eller som individuelle artister de siste 25 årene, samles igjen. Det kommer an på tiden de finner til å øve seg inn i en slags godsone og ut av de siste års uvaner, sa Singh.

Rapportene fra Los Angeles går ut på at fansen har møtt opp i hopetall i et tappert forsøk på å sikre seg en av de 250 billettene til showet.

Heldigvis rapporteres det ikke om noen upris. Ifølge TMZ er denne satt til beskjedne 10 dollar etter bandets eget ønske.