I natt var det duket for premiere på amerikanske «Skam»

Der møter vi «Meghan» som har mange likhetstrekk med norske «Eva».

SKAM AUSTIN: Dette 22 sekunder lange klippet er første smakebit fra den amerikanske versjonen av «Skam», som er regissert av Julie Andem selv. Video: Skam Austin / Facebook Watch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til onsdag ble første klipp av Skam Austin sluppet, altså den amerikanske versjonen av «Skam». Det skjedde på seriens egne Facebook-sider.

I de to første klippene, som har en lengde på omtrent seks minutter hver, møter vi den amerikanske «Eva» - «Meghan». Vi blir også kjent med kjæresten hennes «Marlon».

- Noen ganger skulle jeg ønske at jeg ikke føler at jeg må prestere hele tiden, sier en medelev i seriens aller første replikk.

Videre fortsetter hun å snakke om press og forventninger, før hun snakker til «Meghan».

- Studier viser derimot at det er sunnere å være som deg: Ikke bry seg om skole eller å oppnå ting. Meghan svarer at hun bryr seg om skole, og ser ned på den siste prøven som ikke gikk så veldig bra.

Likheter

Til lyden av Rag'n'Bone Mans hitlåt «Human» møter hun blikket til en annen jente som fører an en jentegjeng. En relasjon som ikke virker veldig kjærlig.

Likhetene mellom «Meghan» og norske «Eva» er slående. Blant annet likner forholdet til «Marlon» veldig mye på forholdet til «Jonas», samtidig som konflikten med jentegjengen kan minne om «Evas» konflikt med «Pepsi Max-gjengen»

Allerede onsdag for ei uke siden fikk vi en forsmak på hva som ville komme i den amerikanske versjonen. Der møtte vi blant annet tre jenter fra dansegruppa «Bouldin Kittens».

- Vi er bestevenner. Familie. Søstre, proklamerer jentene i videoen, iført matchende jakker, før de inviterer til prøvedansing for å bli en del av «kattungene».

Andem til USA

Med på prosjektet er altså Julie Andem, kvinnen som skapte norske Skam. Hun har fått rollen som regissør, noe hun bekreftet i november.

- Jeg vil ikke gi det til noe andre, skrev Andem på Instagram den gang.

Det er snart ett år siden Andem satte kroken på døra for norske «Skam» etter fire sesonger. Flere av skuespillerne har hatt nok å gjøre i ettertid, med prosjekter som spenner seg fra musikal til kinofilm og TV-serie

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer