I neste Supermann-film er ikke Clark Kent den eneste helten

Får Batman på besøk.

Får besøk: I «Man of Steel» spilles Superman av Henry Cavill. I oppfølgeren dukker også Batman opp. Foto: SF Norge
Får besøk: I «Man of Steel» spilles Superman av Henry Cavill. I oppfølgeren dukker også Batman opp. Foto: SF NorgeVis mer

(Dagbladet): I går ble årets Comic-Con avsluttet i San Diego, USA. Den fire dager lange messen er en viktig arena for underholdningsindustrien. For å skape blest i media og øke fansens forventninger, holder blant andre film-, spill- og tegneseriebransjen holder konferanser der de viser smakebiter fra kommende prosjekter.

Før Warner Bros' presentasjon startet gikk ryktene om at filmselskapet hadde store nyheter å bringe på banen. Forventningene ble innfridd, melder Vulture.

Superhelt-besøk Denne sommerens Supermann-film, «Man of Steel», er regissert av Zack Snyder.

I helgen tok han scenen for å avsløre detaljer rundt neste film om den ikoniske superhelten.

Snyder ville ikke fortelle noe om plottet til oppfølgeren, men fortalte at det var ett element ved neste film som han ønsket å dele med publikum. Da kom skuespiller Harry Lennix, som spilte General Swanwick i «Man of Steel», på scenen, og leste et utdrag fra «Batman: The Dark Knight Returns», Frank Millers tegneserie fra 1986.

- Clark, i alle årene som kommer, i alle dine mest private øyeblikk, vil jeg at du skal huske ... Jeg vil at du skal huske min hånd rundt din hals. Jeg vil at du skal huske den ene mannen som klarte å slå deg, lød Batmans sitat fra tegneserien.

Det ser med andre ord ut som de to superheltene ikke akkurat kommer til å finne tonen i den kommende filmen.

75 års-jubileum Regissøren understrekte at filmen ikke skal baseres på historien nevnte tegneserie forteller.

Henry Cavill, som spilte Supermann i «Man of Steel», er tilbake i oppfølgeren. Hvem som skal spille Batman er foreløpig ukjent.

Supermann ble først utgitt som tegneserie av det amerikanske serieforlaget DC Comics. Mannen med superkrefter er skapt av Jerry Siegel og Joe Shuster, og ble lansert i 1938. Den blå- og rødkledde mannen kan altså feire hele 75 år i år.

I løpet av den tiden er det gjort flere forsøk på filmatiseringer. Forsøket på å gjenopplive helten i «Superman Returns» (2006) med Brandon Routh i rollen som Clark Kent, ble ikke noen pangsuksess.

Med «Man of Steel» og den kommende oppfølgeren har filmskaperne fokusert på å menneskeliggjøre helten og gi publikum følelsen av at deres versjon av historien skal føles virkelig.

Oppfølgeren kommer på lerretet i 2015.

: Regissør Zack Snyder fortalte et ivrig publikum om planene for neste Supermann-film under helgens Comic-Con. Foto: AFP Photos / Scanpix
: Regissør Zack Snyder fortalte et ivrig publikum om planene for neste Supermann-film under helgens Comic-Con. Foto: AFP Photos / Scanpix Vis mer