BLOMSTERIKON: I Norge kan vi se når brukere fra andre land har reagert med blomsterikonet, men vi kan foreløig ikke bruke det selv. FOTO: Facebook 
BLOMSTERIKON: I Norge kan vi se når brukere fra andre land har reagert med blomsterikonet, men vi kan foreløig ikke bruke det selv. FOTO: Facebook Vis mer

I Norge kan vi se Facebook-ikonet, men ikke bruke det selv

Grunnen skal være at vi ikke feirer morsdag i mai. 

(Dagbladet): I forbindelse med den amerikanske markeringen av morsdag, har Facebook lagt til en blomst, som et ekstra emoji-ikon. Brukere av nettstedet i store deler av verden kan dermed reagere på Facebook-poster med å trykke på blomsterikonet, i tillegg til "tommel opp" eller de ulike «smilefjes»-ikonene.

I Norge kan vi se når brukere fra andre land benytter ikonet, men vi kan ikke bruke det selv. Grunnen skal være at blomsten kun er tilgjengelig i land som feirer morsdag søndag 14. mai, skriver Metro. I Norge feires dagen den andre søndagen i februar.

Blomsterikonet dukket også opp midlertidig da amerikanerne feiret morsdag i fjor.

- For å vise at vi setter pris på morsdagen, tester vi en mulighet hvor folk i enkelte områder kan reagere med en blomst, skrev Facebook i en pressemelding i fjor.

Blomsterikonet skal ha betydningen «takknemlighet».