- I øyeblikket er jeg ei purke!

Heidi Klum slår tilbake mot slankepress-rykter.

(Dagbladet.no): Supermodellene prøver å innta stadig nye arenaer når de er gått lei av catwalken. Men de har ikke alltid like mye hell med seg.

Den tyske modellen Heidi Klum har, som programleder for Top Model, måtte tåle skarp kritikk og anklager om slankepress, skriver magasinet Der Spiegel .

Til å begynne med var det få tyske TV-seere som fulgte med i jakten på Tysklands neste toppmodell. Derfor sørget Klum og de andre bak programmet for å skape oppmerksomhet, blant annet ved å innføre brystmål på de 12 deltakerne.

Og dermed kom TV-seerne - og reaksjonene. Tyske medier dro i gang debatter om kroppsfiksering og slankepress. Bild-Zeitung meldte «Heidi Klum stadig mer brutal», og en av TV-modellene forlot konkurransen med følgende kommentar:

- Jeg visste aldri når jeg fikk neste måltid.

På mandag stilte Klum opp i talkshow og fortalte at hun følte seg utpekt som syndebukk.

- I øyeblikket er jeg ei purke som blir jagd ut av landsbyen, sa Klum til magasinet Der Spiegel i etterkant av talkshowet.

Har det gøy

SLÅR TILBAKE I BIKINI: De 12 deltakerne i Top Model spør om tyskerne synes de er for tynne i store annonser i dagens tyske aviser. Foto. Süddeutsche Zeitung
SLÅR TILBAKE I BIKINI: De 12 deltakerne i Top Model spør om tyskerne synes de er for tynne i store annonser i dagens tyske aviser. Foto. Süddeutsche Zeitung Vis mer

I dag har fjernsynskanalen som sender Top Model rykket inn helsides annonser i alle de store tyske avisene hvor deltakerne spør om de er for tynne.

Poserende i bikini og under overskriften «Er vi for tynne?» tilbakeviser de bittert påstandene om spiseforstyrrelser og slankepress som konstruerte historier, og de ber om respekt fra sine landsmenn.

- Vi har det gøy. Det skal alle vite. Og vær vennlig og respekter det, heter det i det «åpenhjertige brevet».

Høyere seertall

Nå har TV-kanalen varslet at de tre siste episodene av Top Model blir forlenget med en time. Årsak: De høye seertallene, selvfølgelig.

<B>SYNDEBUKK:</B> Heidi Klum føler seg utpekt som syndebukk etter alle anklagene om slankepress i Top Model.