Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I pose for Tolkien

Dersom du vil ha premierebillett til filmatiseringen av «Ringenes Herre» bør du finne fram soveposen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19. desember har første del av den etterlengtede filmatiseringen av J. R. R. Tolkiens «Ringenes Herre» premiere i 70 byer her i landet. Mandag morgen legges billettene til «Ringens brorskap» ut for salg og det ventes det en enorm pågang av Tolkien-fans som vil ha billett til premieren. Da tilsvarende billetter ble tilgjengelig for det danske publikum i forrige uke, ble 45.000 kinobilletter revet vekk på en dag.

I hovedstaden regner Oslo Kinematografer at de mest ihuga Tolkien-tilhengerne vil tilbringe natta i sovepose forran Colloseum kino, der de første billettene blir tilgjengelige fra klokka 08.

Stor fan-skare

Triologien om hobbitene, trollmannen Gandalv Grå, den onde Sauron og alle de andre fantasy-fostrene har skapt en verdensomspennende kult. Fanskaren er stor og intens.

Det er newzealanderen Peter Jackson som har begått vågestykket å filme de legendariske bøkene til J. R. R. Tolkien. Samtidig som filmprosjektet har vært svært etterspurt blant fansen, er fallhøyden stor hvis resultatet ikke blir akseptert. Man kødder ikke med «Ringenes Herre»!

Slippefest

Etter alt å dømme kommer morgentrøtte Oslo-boere til å merke billettslippet mandag. Trollmannen Gandalv har nemlig meldt sin ankomst. Det samme har et større antall svarte ryttere med hobbiter i lenker, akkompagnert av «en sky av flammer og røyk» lover Oslo Kinematografer.

Kinoen har også vært seg publikumspågangen bevisst og justert billettprisen forsiktig opp til kroner 100 for anledningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!