KOMMENTARER

I pose og sekk

Budsjettforliket gir en politikk som flere kan like. Men kan det stagge regjeringspartienes fall på målingene?

ALLE SKAL HA: Pressekonferanse i Stortinget i dag da budsjettforliket ble lagt fram. Fra venstre: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland, Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik, KrF-leder  Knut Arild Hareide og Venstres leder Trine Skei Grande. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ALLE SKAL HA: Pressekonferanse i Stortinget i dag da budsjettforliket ble lagt fram. Fra venstre: Høyres parlamentariske leder Trond Helleland, Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstres leder Trine Skei Grande. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da regjeringen la fram forslaget til statsbudsjett, stupte oppslutningen. Frp har vært nede på ti prosent, mens opposisjonspartiet Ap har sett førti-tallet. Statsminister Erna Solberg har falt i popularitet og velgerne har flokket seg om Jonas Gahr Støre.

Dagbladets siste måling viser at Ap er nesten dobbelt så store som Høyre.

Det var aldri et blåblått budsjett velgerne ville ha, folk flest er nærmere sentrum. Med forliket er de skarpeste, blå kantene filt vekk. Alle har fått satt sine fotavtrykk, som Frps Harald Tom Nesvik uttrykker det. Budsjettet er sentrumspyntet, grønnere og mer sosialt. Det nye statsbudsjettet kan kanskje gjøre lyseblå velgere mer fornøyde. Foreløpig ser det ut som om Frp er mottakeren av de fleste fotavtrykkene, og er det partiet som har mest å forklare for velgerne sine.

Dette er nytt: Det gis støtte til hybridbiler, mer til jernbane og kollektiv og biodiesel skal gjøres til et konkurransedyktig drivstoff i den norske bilparken. El-avgiften økes, det blir dyrere å fly og det innføres en plastposeavgift - en ny Jensen-pose (eller Knut og Trine-pose) som allerede er i ferd med å bli berømt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer