I religionens navn

Dersom noen av religiøse grunner ønsker å tatovere sitt barn her i Norge, skal staten betale?

HOLDBART? Kanskje er det mer fornuftig å sette en aldersgrense som lar folk selv bestemme når det er greit å skjære i kjønnsorganene deres? spør Forsberg. Skjermdump: worldstarhiphop.com
HOLDBART? Kanskje er det mer fornuftig å sette en aldersgrense som lar folk selv bestemme når det er greit å skjære i kjønnsorganene deres? spør Forsberg. Skjermdump: worldstarhiphop.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag forrige uke kunne lesere av Dagbladet på nett forferde seg over en mor som tvangstatoverte sin sønn. Gutten var i fireårsalderen og fikk tallene «666» tatovert på armen. Visstnok er denne type tatovering et tegn på at man er «velsignet av Jesus» i den kristendomsbaserte sekten «Growing in Grace». Av ingressen, «Sjokkerende video vekker avsky», framgikk det hvilken reaksjon Dagbladets journalist ventet av leseren. Fra reaksjonen i sosiale medier er det ingenting som tyder på at Dagbladets journalist tok feil. Det kan rett og slett virke som om folk flest ikke syns det er greit med tvangstatovering av små barn.

Litt besynderlig er det derfor at det ikke har blitt mer oppstuss over rapporten (NOU 2013:1) som Tros- og livssynsutvalget la fram for noen uker siden. Der foreslås det ikke bare at man viderefører en liknende skikk i Norge, men at det offentlige skal ta regningen.

Skikken det er snakk om er rituell omskjæring av gutter, som utvalgets flertall mener helsevesenet bør finansiere. Ved første øyekast virker disse to praksisene kanskje ikke sammenliknbare, men la oss ta en titt på fakta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer