DEBATT

Debatt: Politikk

I retorikkens tidsalder

Før i tida kjøpte vi avlatsbrev for å betale for våre synder, nå heter det klimakvoter.

i REGNSKOGEN: Vi kan forurense så mye vi vil her i Norge så lenge vi kjøper klimakvoter i Regnskogen, skriver artikkelforfatteren. Her er statsminister Erna Solberg på et avskoget område i regnskogen på Sumatra, Indonesia. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix 
i REGNSKOGEN: Vi kan forurense så mye vi vil her i Norge så lenge vi kjøper klimakvoter i Regnskogen, skriver artikkelforfatteren. Her er statsminister Erna Solberg på et avskoget område i regnskogen på Sumatra, Indonesia. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Før i tida var det noe som het saksordfører. I politikken. I dag er det ikke slik. Nå har politikerne uniformert språket sitt. Ingen kan legge fram noe uten å ha med kjerneordene.

De viktigste er bærekraftig, kortreist, regnskogen, grønt skifte, reform, integrering, togradersmålet, toprosentkravet. Og den forrige regjeringa.

På Stortinget har politikerne skaffet seg bærekraftige lønnsavtaler, og de aller fleste er kortreiste. Det finnes en og annen som må hentes med fly fra grisgrendte strøk, men det er ikke noe problem.

Det er nemlig viktig at vi flyr mye, for da bevarer vi Regnskogen. Derfor kan vi sende en komité på 70–80 stykker til Kina eller Alaska med jevne mellomrom. Med god samvittighet. For vi kan forurense så mye vi vil her i Norge. Så lenge vi kjøper klimakvoter i Regnskogen.

Før i tida kjøpte vi avlatsbrev for å betale for våre synder, nå heter det klimakvoter. Litt problematisk er det for oss vanlige, at vi må bytte bil fire-fem ganger i året. For uten eksperter, varierer det veldig hva slags drivstoff som er mest miljøvennlig. Det koster flesk å ha den bilen som er grønnest. Til enhver tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer