Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I sentrum som vanlig

Etter Per Ståle Lønnings siste vurderinger er «Sentrum» raskt blitt et program man knapt vet om man tør eller bør se. Men TV2s «Sentrum» («Et hjem for Per Ståle, men neppe for Kåre») kan nå annonsere med «bare kort tid» - etter at Valebrokk har stolt på magefølelsen og lagt om sendeskjema til høsten. Det har vært en omlegging som nærmest har utløst den store marsjkonkurransen i TV2s ledelse og redaksjon. I går gikk TV2s program- og planleggingssjef Trygve Rønningen, også kjent som «Jeopardy»-programleder. Han mente Valebrokk nedprioriterer underholdningen for mye på hverdagene. Rønningen har vært ansatt siden TV2s begynnelse. Rett før nasjonaldagen gikk som kjent Valebrokks nestleder Finn H. Andreassen. Interessant nok dekket TV2 sin program- og planleggingssjefs avgang i halv sju-nyhetene mens oppsigelsen ikke ble nevnt i ninyhetene. Det skal bli spennende å følge seerratingen etter Valebrokks omlegging til høsten. Sjelden har en sjef så tydelig stukket hodet fram med en omlegging av en mediebedrift. Til høsten vil seermålingene bestemme Valebrokks fjernsynsettermæle.

I stormsentrum

Men hos Per Ståle Lønning var det stille og rolig i går. Det var lærerlønninger og lærerrekruttering som ble diskutert, etter at TV2-nyhetene kunne melde at samtlige av landets 20 lærerskoler til høsten sannsynligvis tar inn alle som har bestått videregående og likevel ønsker å bli lærere. Samtidig kunne en ekspert på lærerutdanning melde at lærerskolenes lave krav gjorde lærerstudentene giddelause i studietida. Ingen lovende kombinasjon for den oppvoksende slekt.

Skoletapere

- Nå er det skoletaperne som blir lærere, meldte Per Ståle Lønning med gravalvorrøsten, og siden tok han det med ro og lot statsråd Giske, stortingsrepresentant Inge Lønning, lærer og studentrepresentanter stå for det meste av debatten. Og programmet hadde i går kveld bare ett tema - sikkert ingen vits å overanstrenge seg sånn rett før sommerferien heller. Bare av og til kom små utbrudd som viste noe av det som bobler under i TV2 for tida - da Giske sa de ikke skulle drive lønnsforhandlinger i «Sentrum»s studio, meldte Lønning:

- Vi har hatt forhandlinger før i dette studio om alvorligere ting enn det. Og da debatten rundet seg av, meldte Lønning: «Vi er tilbake med «Sentrum» på mandag - enten du tror det eller ei.» Nei, nettopp. Vi tror det ikke før vi får se det. Ikke på TV2. Men kanskje det er en lærerstilling ledig for Lønning et sted?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling