KLAR MED NY KRIM: Knut Nærum er klar med sin nye kriminalroman. Han blir stadig forbauset over hvor realistisk og ubehagelig krim kan bli - og fremdeles fungere som underholdning. Foto: Jacques Hvistendahl
KLAR MED NY KRIM: Knut Nærum er klar med sin nye kriminalroman. Han blir stadig forbauset over hvor realistisk og ubehagelig krim kan bli - og fremdeles fungere som underholdning. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

I sin nye roman lar Knut Nærum de rike drepe hverandre

- Det er jo ingen som synes synd på dem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Voodoo på Vestkanten» er den tidligere «Nytt på Nytt»-humoristens tredje kriminalroman - eller er det parodier på kriminalromaner? Antakelig en mellomting.

- Jeg er usikker på om det fortsatt er en pastisj, eller om det har vært en glidende overgang fra «Døde menn går på ski» (2002), som var halvparten pastisj og halvparten hyllest, via «De dødes båt» (2008), som hadde færre vitser men fortsatt var en kjærlighetserklæring til denne typen krim, og fram til dette. Som kanskje bare er en veldig gammeldags krim med vitser, sier forfatteren.

Knirk og krim

Det dreier seg altså fortsatt om knirkete kriminalmysterier, direkte nedstammet fra Arthur Conan Doyle, Agatha Christie og G. K. Chesterton, der mysterier oppklares med kløkt og kaldt hode av geniale detektiver mens det håpløse politiet åpenbart har glemt alt de noensinne har lært om krimoppklarelser.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn