Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I Sing My Body Electric med vinylplate som klinger i fire farger

Terje Dragseth & Co. i storform på "Color of Sound".

LIVE IN STAVANGER: I Sing My Body Electric med Terje Dragseth bak mikrofonen under Kapittel-festivalen i 2014. Foruten å utgi plater i utsøkt vinyl, er dette et forrykende liveband. Foto: Fredrik Wandrup
LIVE IN STAVANGER: I Sing My Body Electric med Terje Dragseth bak mikrofonen under Kapittel-festivalen i 2014. Foruten å utgi plater i utsøkt vinyl, er dette et forrykende liveband. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LP/EP: I dag lanserer gruppa I Sing My Body Electric sin nye LP, i mørk vinyl, med tittelen «The Color of Sound», hentet fra den nicaraguanske poeten Ruben Dario (1867-1916).

En flunkende ny, svart EP er også ute.

Musikken er stort sett utført og produsert av Terje Dragseth og Rune Tengs, med bidrag fra venner.

«I sing the body electric» er et dikt skrevet av Walt Whitman (1819-1892), amerikaneren som innlemmet hele verden i sitt poetiske univers, slik Dragseth selv gjør det i sin nyeste diktsamling, «Jeg skriver språket».

Seinere har Ray Bradbury brukt uttrykket som romantittel. Dragseth har gjort en vri som er verdt å merke seg og erstattet «the body» med «my body».

Musikken dunker besettende, som om den var tatt opp i et studio på innsida av en blodåre, den har et voldsomt driv, under et lydbilde fylt av labyrintiske detaljer, mens Dragseth snakker rock?n roll med Lou Reed og Jim Morrison i kamp om stemmebåndet.

Dette er musikk som åpner døra inn til sjelens fyrverkeri av lys og mørke, og til lydens eksplosive singling i farget glass.

image: I Sing My Body Electric med vinylplate som klinger i fire farger

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!